Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı'na ait tüm hizmet binaları, müzeler de dahil olmak üzere enerji giderlerinin 17 milyon 203 bin lira olduğunu söyledi.

Kasırga, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerindeki görüşmelerde, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, 746'sı kadrolu ve süreli, 357'si hizmet sözleşmeli, 701'i de hizmet alım suretiyle olmak üzere toplam 1804 personelin görev yaptığını söyleyen Kasırga, geçen bütçe görüşmelerinde verilen bilgilerin içinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda çalışan geçici personelin dahil edilmediğini kaydetti.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI'NA AİT HİZMET BİNALARININ ENERJİ GİDERİ 17 MİLYON 203 BİN LİRA'

Kasırga, Cumhurbaşkanlığı'na ait tüm hizmet binaları, müzeler de dahil olmak üzere enerji giderlerinin 17 milyon 203 bin lira olduğunu söyledi. Buna, 3 milyon 200 bin liralık yakacak ve 4 milyon 330 bin liralık akaryakıt-yağ giderleri, 9 milyon elektrik giderinin dahil olduğunu bildirdi. Gizli hizmet giderlerinin neden görev giderleri içerisinde yer aldığına ilişkin soru üzerine Kasırga, "Biz örtülü ödenek ile yasa çıktıktan sonra bir kez ödenek talep ettik. O ilgili hesaplara aktarıldı ve Maliye ile yaptığımız mutabakat sonucu cetvelde bu şekilde gösterilmesi gerektiği ifade edildiği için gösterdik" dedi.

‘ŞU ANDA 247 KİRALIK TAŞIT BULUNUYOR'

Cumhurbaşkanlığına 46 taşıt alınmasının öngörüldüğünü belirten Kasırga, Cumhurbaşkanlığı'nda şu anda 247 kiralık taşıt bulunduğunu, yaptıkları plan çerçevesinde böyle bir alım gerektiğini söyledi. Kasırga, bu yıl kiralama oranında hizmetin gereklerini düştükten sonra belli bir oranda düşüş gerçekleşeceğini ifade etti.

‘11 BİN 537 MUHTAR AĞIRLANDI'

Külliye'de, 29 muhtarlar toplantısında 11 bin 537 muhtarın ağırlandığını söyleyen Kasırga, bu toplantılarda muhtarlara yalnızca öğle yemeği ikram edildiğini söyledi. Kasırga, katılımcı muhtarların İçişleri Bakanlığı'nca tespit ve organize edildiğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için ne kadar harcama yapıldığıyla ilgili olarak da Kasırga, Külliye'nin Başbakanlık adına yapıldığını ve bütün kayıtların orada tutulduğunu ifade etti. "Geçen yıl Maliye Bakanı'mız bu binanın maliyetinin 1 milyon 370 bin lira olduğu gibi bir açıklama yapmıştır, yanlış hatırlamıyorsam" diyen Kasırga, devam eden yatırımların Genel Sekreterliğin koordinasyonunda Cumhurbaşkanlığı bütçesinden sağlandığını söyledi.

‘KÜLLİYENİN RUHSATI ‘HİZMET BİNASI' OLARAK ALINDI'

Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ruhsatının ‘hizmet binası' olarak alındığını belirtti. Eski cumhurbaşkanları için yılda ne kadar harcama yapıldığına ilişkin soruya da Kasırga, "Önceki cumhurbaşkanlarının büro hizmetlerini, sağlık ve güvenlik giderlerini Cumhurbaşkanlığı olarak biz karşılıyoruz. Yine onların güvenliği ile görevlendirilen koruma personeli de bizim bünyemizde, bizim kontrolümüzde temin edilip görevlendiriliyor" karşılığını verdi.

Kasırga, 10. Cumhurbaşkanlığı bürosunda 13, 11. Cumhurbaşkanlığı bürosunda 31 olmak üzere toplam 44 personelin görev yaptığını, bunlara güvenlik görevlilerinin dahil olmadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, "Uzunca bir süredir toplumda tartışılan başkanlık sistemi ile ilgili görüşler ifade edilirken, Sayın Cumhurbaşkanımız hedef alınarak, kişisel saldırı niteliği taşıyan görüşlere, düşüncelere katılmadığımı, saygı duymadığımı, paylaşmadığımı ifade etmek isterim" dedi.

(Kaynak:Sputnik)