Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İkitelli Şehir Hastanesi’nin yollarının bakanlığın yapacağını açıkladı.

Yolların bir bölümünün yerel seçimden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapıldığına söyleyen Karaismailoğlu, “Yolların diğer kısmı ise İBB’nin yol ağında olmasına rağmen yapılmamaktadır” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni tip korona virüsü (Covid-19) salgınıyla mücadelede Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaların kararlılıkla yürütüldüğünü söyledi.

Karaismailoğlu, “Bütün dünyada sahra, çadır hastanelerinin konuşulduğu, kapalı spor salonlarının, metroların hatta trenlerin hastaneye dönüştürüldüğü bir ortamda bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz İstanbul Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi” diye konuştu.

‘YOLLAR İBB’NİN AĞINDAN BAKANLIĞIN AĞINA ALINDI’

Hastanenin mayıs ayında açılmasının planlandığını belirten Karaismailoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hastanenin açılışı mayıs ayında yapılacak fakat en büyük sıkıntı, hastanenin etrafındaki ulaşım yolları” dedi.

Yerel seçimler öncesinde hastane yollarından bir kısmının İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapıldığını dile getiren Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Yolların diğer kısmı ise İBB’nin yol ağında olmasına rağmen yapılmamaktadır. Açılışı mayıs ayına çekilen hastane hizmete girdiği zaman vatandaşların, hastaların, ziyaretçilerin ve refakatçilerin hastaneye erişimi mümkün değildir. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hastanenin ulaşım yolları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yol ağına alındı. Biz de bugün itibarıyla hastanenin etrafındaki yolların yapımına hızlı bir şekilde başladık.”

‘METRO HATTI İBB BÜTÇESİNDE AMA TEK BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMIYOR’

İkitelli Şehir Hastanesi’ne uzanacak 6 kilometrelik Başakşehir-Kayaşehir metrosunun ihalesinin 2017’de İBB tarafından yapıldığını, sözleşme ve yer tesliminin de gerçekleştirildiğini hatırlatan Adil Karaismailoğlu, metro inşaatının daha sonra bir süre durdurulduğunu, Nisan 2018’de müteahhide çalışmaların devam etmesi için yazılı emir verildiğini belirtti.

Yerel seçime kadar hattın yüzde 10’luk kısmının tamamlandığını ifade eden Karaismailoğlu, şunları söyledi:

“Maalesef günlük 100 bin kişilik insan hareketinin beklendiği böyle bir komplekste, metro inşaatının mutlaka yapılması gerekirken şimdiki belediye yönetimi tarafından bir çivi bile çakılmıyor. 4 metro inşaatı şu anda açık bir şekilde bekletilmektedir. Bu hat tamamen İBB’nin bütçesindedir, ödeneği, müteahhidi vardır ama maalesef yapılmamaktadır. Bunu da kamuoyunun takdirlerine arz ediyorum.”