HDP İzmir İl Başkanlığında katledilen Deniz Poyraz'ın ailesinin avukatı Türkan Aslan, HTS kayıtlarının incelenmesi sonucu ve katil Onur Gencer'in tek başına hareket etmediğinin ortaya çıktığını söyledi.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, konuya dair Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Önergede, HDP İzmir İl Örgütüne yönelik 17 Haziran 2021 tarihinde Onur Gencer tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin yürütülen soruşturmanın sürdüğü hatırlatıldı.

"Failin alelacele tutuklanması sonrası geçen süreçte henüz bir iddianame hazırlanmazken, Poyraz’ın avukatlarından Türkan Aslan, failin telefonuna ait HTS kayıtlarını incelediklerini ve katil Gencer’in tek başına hareket etmediğinin ortaya çıktığı bilgisini basınla paylaşmıştır" denilen önergede şu sorulara yanıt istendi:

*Deniz Poyraz’ın katledilmesine dair iddianame neden henüz hazırlanmamıştır?

*Deniz Poyraz’ın katilinin yalnız olmadığına dair başından beri var olan şüpheler neden göz önünde bulundurulmamış ve zamanında araştırılmamıştır?

*Deniz Poyraz’ın katledildiği baskında görgü tanıklarının ifadelerine dayanan “polisin rahat tutumu” iddiaları araştırılmış mıdır? Bu konuda bir soruşturma başlatılmış mıdır?

*Cinayet işlenirken polislerin aşağıdan binaya doğru bakmakla yetindiklerine dair tanıkların iddiası araştırılmış mıdır?

*Katil Onur Gencer, ilk ifadesinde “Silaha 10 mermi koyarak bugünkü olayı gerçekleştirdim” demişti ancak sadece Deniz Poyraz’ın bedeninde en az 6 mermi ve HDP binasının içinde ise 33 kurşun izi tespit edilmiştir. Katilin ifadesi doğru ise diğer kurşunlar hangi silaha aittir?

*Katil Onur Gencer’in binaya girerken elinde bulunan dolu çanta gözaltı işlemi sırasında ortalıkta görünmemektedir. Çanta nerededir? Çanta içinde ayrıca iki adet Uzi silah olduğu ve bu silahların ortalıktan kaybolan diğer iki katile ait olduğu iddiası doğru mudur?

*Katil Onur Gencer, ifadesinde “Olay doğaçlama yaşandı” dedikten hemen sonra, Ocak ayından beri parti çevresinde keşif yaptığını söylemiştir. Bu keşifler ne kadar sürmüş ve kendisine kim yardımcı olmuştur?

*Sağlık memurluğundan ayrılan ve belirli bir işi olmadığı anlaşılan katil Onur Gencer, neden özellikle İzmir Valiliği’ne ait bir oteli tercih etmekte ve oda ücretini nasıl karşılamaktadır? Bu otelde görüştüğü herhangi kimse var mıdır? Kamera kayıtları incelenmiş ve görgü tanıkları dinlenmiş midir?

*Bir sosyal medya paylaşımında bile günlerce süren gözaltı uygulanırken, katilin 18 saat gibi kısa bir süre sonra adliyeye götürülüp tutuklanmasının sebebi nedir?

*HTS kayıtlarının içerikleri nelerdir? Katil Onur Gencer, saldırıdan önceki 3 ay boyunca kim ya da kimlerle görüşmüş ve yazışmıştır?

*Katil Onur Gencer bu cinayeti kimlerin azmettirmesiyle ve yardımıyla işlemiştir?

*Deniz Poyraz’ın diğer katilleri kimlerdir?