Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin PKK'li 3 yönetici için para ödülü koymasına ilişkin açıklama yaptı.

ABD, PKK yöneticileri Murat Karayılan için 5 milyon dolar, Cemil Bayık için 4 milyon dolar ve Duran Kalkan için 3 milyon dolar ödül koyduklarını açıklamıştı.

Kalın, "Bir politika tercihi yapıldı, bunu devam ettirmek için zorlanıyorlar. YPG'yi, PYD'yi PKK'dan ayırıyoruz diyerek kandıramazlar. İhtiyatla karşılıyoruz. Faydadan hali değildir, geç kalmış bir şeydir. Türkiye'nin Fırat'ın doğusu politikasını değiştirmez" dedi.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fatih Altaylı'nın Habertürk’te sunduğu Teke Tek'e konuk oldu.

‘GEÇ ALINMIŞ BİR KARAR’

Kalın, "Bir politika tercihi yapıldı bunu devam ettirmek için zorlanıyorlar. YPG'yi, PYD'yi PKK'dan ayırıyoruz diyerek kandıramazlar. Geç kalınmış bir karar. YPG ve PYD'yi perdelemek içinse yakında ortaya çıkar. Münbiç yol haritası bütün yönleriyle planlandığı şekilde uygulanacak. Bizim beklentimiz ABD'nin PYD ve YPG ile angajmanını bitirmesi. Türkiye'nin Fırat'ın doğusu politikasını değiştirmez. İhtiyatla karşılıyoruz. Faydadan hali değildir, geç kalmış bir şeydir" dedi.

İRAN'A YAPTIRIMLAR

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını değerlendiren Kalın, "İran nükleer anlaşmaya uyuyor. Alınan yaptırım kararlarının siyasi olduğu ortada. 6 aylık süreci, değerlendirelim taviz vermeyiz." diye konuştu.