Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan oyuncu Defne Halman'ın Rumeli Hisarı'nda tiyatro sahnesi olarak kullanılan alana mescit yapılmasını eleştirmesine sert tepki geldi:  Sanatçı olduğu iddiasındaki birileri çıkıyor, 'biz buraya mescit yaptırmayız, buna izin vermeyiz' diyor. Siz kimin bağından, kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekanı...

Rumeli Hisarı’nda başlanan restorasyon çalışmaları kapsamında konserlerin verildiği tiyatro sahnesi olarak kullanılan alana mescit yapılması polemik doğurdu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tiyatro oyuncusu Defne Halman’ın 20. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri törenindeki konuşmasında “Rumelihisarı sahnesine mescit yapmak isteyenlere izin vermeyelim” sözlerine sert tepki gösterdi. 

Radikal’de yer alan habere göre Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Ankara'da TİKA toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Fatih'in emaneti olan Rumeli Hisarı içerisindeki bu mescit tekrar inşa edilmeye çalışılıyor. İnşaat şu anda sürüyor, inşallah ramazana değilse de bayrama yetişecek ve ibadete açılacak. Ne güzel bir hizmet değil mi? Yapanlardan Allah razı olsun. Ama bakıyoruz, bir ödül töreninde, sanatçı olduğu iddiasındaki birileri çıkıyor 'Biz buraya mescit yaptırmayız, buna izin vermeyiz' diyor. Siz kimin bağından, kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekanı. Fatih'in emanetine ihanet konusunda milletin değerlerinden bihaber olanlarla bunları istismarını yapan şer örgütü bir araya gelebiliyor. Bu iki kesim, Gezi olayları sırasındaki gizli işbirliklerini artık aleniyete dökmüş durumdalar. Biz, dünyanın dört bir yanında ecdadın emanetlerini ihya etmenin çabası içindeyken bunlar kendi ülkemizde hem de Fatih'in emanetinin ihyasını engellemeye çalışıyor."    

HALMAN NE DEMİŞTİ?

Halman, 4 Mayıs’ta yapılan ödül törenindeki konuşmasında, “Birlikte ne kadar güçlüyüz, ne kadar güzeliz. Bu gücümüzü sansüre karşı koymak için de kullanalım. AKM’yi çürümeye bırakanlara dur demek için de kullanalım bu gücü... Rumelihisarı Sahnesi’ne mescid yapmak isteyenlere izin vermeyelim. Hep beraber sesimiz yüksek çıkıyor. Beraber direnelim” demişti.