AKP’nin yeni seçim kampanyası stratejisi gereği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sonrası planladığı 81 ile teşekkür mitinglerini iptal edeceği öğrenildi.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, Erdoğan’ın 81 ile teşekkür mitingleri düzenleme kararı, AKP’nin seçim kampanyası gereği revize edildi. Erdoğan önceden söz verdiği birkaç mitingden sonra seçimlere kadar miting düzenlemeyecek.

Parti tabanının, aynı ilde, farklı tarihlerde iki mitinge katılmasının zor olduğu, bunun da meydanların zayıflamasına neden olacağı analizi yapıldı. Erdoğan’ın bu kararı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mitinglerine alternatif olarak görünmemesi için aldığı belirtiliyor. Erdoğan’ın mesajlarını televizyon programlarıyla vereceği belirtiliyor.

HDP’YE KARŞI OY STRATEJİSİ

Parti kurmaylarının yaptığı son toplantıda, partinin oy oranı ve HDP’nin barajı aşma olasılığı da değerlendirildi. Partinin oy oranında son aylarda düşüş olduğu, yapılan son anketlerde ise HDP’nin sınırda barajı aştığının görüldüğü öğrenildi. Parti, HDP’nin barajı aşmasını önlemek için yeni yöntemler planlıyor. Kampanya buna göre yeniden kurgulanırken, AKP’nin oyunu yüzde 47’de tutmanın başarı olacağı dile getiriliyor. AKP, seçim sonuçlarının Meclis’te başkanlık sistemi değişikliği için gerekli olan 367 oyu değil, anayasa değişikliğini referanduma götürecek 330 oyu bulmayı bile yeterli buluyor.

BERAT ALBAYRAK 3 GÜN KALA

Öte yandan kulislerde en çok konuşulan adaylık ise Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak oldu. Berat Albayrak’ın evraklarının Genel Merkez’e, listelerin verilmesine üç gün kala gönderildiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı’nın damadı olan Albayrak’ın yeri, önce İstanbul 1’inci Bölge, 1’inci sıra olarak düşünüldü. Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığından önceki yeri olan bu sıraya konulmasının yanlış yorumlanacağı endişesiyle Albayrak 6’ncı sıraya kaydırıldı.