Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;
 
"Silahlı kuvvetlerimizin o temiz yapısının içinde böyle bir şey olduğu açık ve net ortaya çıkmış oldu. Şimdi de bunlar bu operasyondan sonra çok daha ciddi bir şekilde temizlenme hareketine tabii olacaktır.
 
Ben bu ülkenin başkomutanıyım, anayasanın amir hükmü bunu gerektiriyor. Milletin yüzde 52 oyuyla göreve geldim.
 
Bu tür olaylardan hiç haberimiz yok. Şüphelerimiz vardı. Böyle bir şeyin olacağı noktasında böyle bir şey düşünmüyorduk. Yeltenme olayı oldu.
 
Maalesef gerek Genelkurmay Başkanımız gerekse bazı komuta kademesindeki arkadaşlarımızla iritbatı kuramıyoruz. Fakat bunlara rağmen biz emniyet güçlerimizle halkımızla bunların üstesinden geleceğiz.
 
Ben diğer televizyon kanallarıyla bazı görüşmeler yaptım. NTV vasıtasıyla da iletmek istiyorum ki demokrasiye inanan halkımı sokaklara davet ediyorum.
 
Ben de katılacağım Başbakanımız da katılacak.
 
Yargı şu anda gerekli adımları atmış vaziyettedir. Silahlı Kuvvetleri'mizin onurlu generallerine sesleniyorum. Maalesef onur kaybına uğramışlara karşı dik durmalarını istiyorum. Bunlara haddini en kısa zamanda bildireceğiz.
 
Şu ana kadar bana karşı bir girişim olmadı.
 
Malum yapıdan bir takım odaklar girişimde bulunmuştur. Bunun da üstesinden gelinecek. Bütün halkı havalimanlarına, meydanlara, sokaklara bekliyorum. Bunun da üstesinden geleceğiz. Milletimiz rahat olsun. Başbakanımız da gerekli açıklamayı yapmıştır. Bu işe karışan polisler de dahil en ağır şekilde cezalandıracağız."