Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin 98'inci açılış yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP’den 15 vekilin İYİ Parti’ye geçmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "15 milletvekilin partinden ayrılıyor, sözde İYİ Parti'ye geçiyor. Güneş Motel olayından çok daha öte bir durum söz konusu. Parlamentomuzun bu duruma düşmesi, bizim için gerçekten bir felaket" dedi.

‘ÇÖZÜM YERİ SANDIKTIR’

Seçmenin, gerekli cevabı sandıkta vereceğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ama 24 Haziran'da benim halkım, benim vatandaşlarım parlamentoyu bu derece kirli bir duruma düşürenlere gereken cevabı verecektir. Çünkü demokrasinin nezahati, nezaketi bu anlayışlarla olmaz. Onun için de bu işin çözüm yeri sandıktır. Sandıkta da 24 Haziran'da gereken dersi alacaklardır."

Erdoğan, erken seçim kararına ilişkin eleştirilerin hatırlatılması üzerine, "Önce hep 'sandık sandık' dediler, şimdi 'baskın seçim' diyorlar. Siz istediniz, şimdi neden baskın seçim diyorsunuz? Biz de gönlünüzü yaptık işte. Hadi buyur, hayırlı olsun. 'Er meydanı' dediniz, buyurun meydan." dedi.

‘YSK KARARI CUMARTESİ DE VEREBİLİRDİ’

YSK'nın, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekilliği genel seçimine katılabilecek partilere ilişkin kararını 22 Nisan Pazar günü aldığını söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"YSK, mesela kararı cumartesi de verebilirdi. YSK kararı cumartesi verseydi belki o zaman bu 15'ler olayı olmayabilirdi. Gerek sözde İYİ, gerekse CHP bu zor duruma düşmeyebilirdi."

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL'E 15 TEMMUZ YANITI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasilerin 15 Temmuz’da nerede oldukları tartışmasıyla ilgili “Başbakan Binali Yıldırım Tuzla’ya bırakılmış, tanklar ediyor diye evinden alınmış, bilinmeyen bir yere doğru yola çıkmış, Ilgaz tüneline saklanmış, Jandarma çakarlarının görülmesinden sonra geceyi Ilgaz tünelinde geçirmiştir" diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e "Ben aşağıda olsaydım ağzının payını verirdim" sözleriyle tepki gösterdi.

Erdoğan "Bana parmağını sallıyor. Ben yukarıdaydım aşağıda değildim. Aşağıda oturmuyorum. Oturduğum makam yukarıda ama aşağıda olmuş olsam onun sadece ağzının payını değil ona verilmesi gereken dersin en büyüğünü verirdim çünkü." diye konuştu.