Yerli Düşünce Derneği tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemine Milli ve Yerli Bakış" konferansında konuşan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Tankından kurtuluyoruz, cübbesine takılıyoruz, cübbesinden kurtuluyoruz, akademisyenine takılıyoruz” diye konuştu.

Yeni anayasa ile ilgili konuşan Yalçın Topçu, "Devleti ebed, milleti esas, merkezinde insan olan, özgürlüklerin önü açılmış, güvenliğimizi garanti altına almış, refah seviyemizi yükseltecek, dağda hayvanlarını otlatan kardeşim de üniversite kürsü sahibinin de cumhurun başındakinin de okuduğu zaman anlayacağı kısa öz bir anayasa. 1982 Anayasa'sı darbeci bir anayasa. Şimdi Meclis'te oturanlara bu yakışıyor mu? Bu bir iktidar meselesi falan da değil. Bu partilerin tamamının sorumluluğunda bir konu" ifadelerine yer verdi.

‘NE TANKLI İRADE NE CÜPPELİ İRADE’

Yeni anayasayla birlikte ‘darbeci, oligarşi bürokrasiyi ve vesayeti besleyen anayasa’dan kurtulacağımızı iddia eden başdanışman, "Yani bu anayasanın mahkemesi devletin cumhurbaşkanının davasını iki yıl uzatıp, bir ajanın davasına kırk günde karar veremeyecek” dedi.

Topçu, “Millet iradesiyle seçilmişlerin iradesinin üzerinde hiçbir irade olmayacak. Ne tanklı irade, ne de cübbeli irade. Tankından kurtuluyoruz, cübbesine takılıyoruz, cübbesinden kurtuluyoruz, akademisyenine takılıyoruz. Bunların hiçbiri olmayacak” diye devam etti.