Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlarından Avukat Özlem Zengin, Tutuklu Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk’ün tutuksuz yargılamasından yana olduğunu söyledi.

Habertürk’ten Kübra Par’ın haberine göre,  Ahmet Türk’ün kelepçeli görüntülerini değerlendiren Zengin, yargının bağımsız olduğunu savunarak yargı kararların hükümetin sorumlu tutulduğunu söyledi.

Ahmet Türk’ün tutuksuz yargılanmasından yana olduğunu ifade eden Zengin, Hukukta esas olan, elbette tutuksuz yargılamadır. Ben de Ahmet Türk’ün tutuksuz yargılanmasından yanayım. Fakat bu kararı ne ben verebilirim ne de hükümet” dedi.

HDP ve DBP’li siyasetçilerin OHAL nedeniyle tutuklanmadığını öne süren Zengin’in açıklama şu şekilde:

Hukukta esas olan, elbette tutuksuz yargılamadır. Ben de Ahmet Türk’ün tutuksuz yargılanmasından yanayım. Fakat bu kararı ne ben verebilirim ne de hükümet... Bazen yargının yükü gereğinden fazla siyasete yükleniyor. Bir taraftan yargının bağımsız bir güç olduğunu söylüyoruz, diğer taraftan yargının verdiği kararlardan hem hükümet hem Cumhurbaşkanı sorumlu tutuluyor. Biz ancak kanaat belirtebiliriz. Şunu da görmek lazım, şu an tutuklu yargılanan siyasilerin hiçbiri OHAL süreciyle alakalı olarak tutuklanmadı. 15 Temmuz’dan önce başlamış bir süreç vardı ve dokunulmazlıkların kaldırılmasına Meclis karar verdi.