Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önceki gün gerçekleşen 45 dakikalık görüşmesinde yerel seçimlerde yapılan ittifak gündeme geldi.

Görüşmede İYİ Parti'nin gündeme taşıdığı Iğdır konusunda da bir anlaşma zemini arandı.

İki partinin aday çıkardığı yerlerin istatistiki verileri ele alındı, Millet İttifakı’na karşı bazı illerde aday çekilmesi masaya yatırıldı. Bu illerin başında Iğdır ile Kars geliyor.

Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz'ın haberine göre MHP’nin Iğdır konusunda istekli olduğu, Kars’ta da, AK Parti adayının çekilmesinin MHP’den çok HDP adayına yarayabileceği değerlendirildi.

Kars’ta AKP’ye oy veren Kürt kökenli vatandaşların HDP’nin adayı Ayhan Bilgen’e yönelebileceği düşünülüyor.

Iğdır’da AKP’nin 3 bin, MHP’nin 17 bin, HDP’nin 18 bin civarında oyu bulunuyor. MHP’nin Iğdır karşılığında CHP ve İYİ Parti’nin uzlaştığı Çanakkale ile Burdur illerinden biri veya ikisinde de aday çıkarmayarak AK Parti’yi destekleyebileceği ifade ediliyor.

MHP GÜNEYSU'DA DA ADAY ÇIKARMAYACAK

Öte yandan daha önce Erdoğan’ın memleketi Rize’de aday çıkarmama kararı alan  MHP’nin Erdoğan’ın memleketi Güneysu ilçesinde de aday çıkarmayacağı belirtildi.

MECLİS ÜYELİKLERİ İÇİN ORTAK LİSTE

Görüşmede yüzde 10 baraj aranacak belediye meclis üyelikleri için “ortak liste” konusunda da görüş birliği sağlandı. Erdoğan’ın “CHP ve İYİ Parti’nin belli yerlerdeki birlikteliğine karşı, belediye meclis üyeliklerinde ortak liste hazırlanması konusunu arkadaşlar çalışsınlar” dediği öğrenildi.