Cumartesi Anneleri/İnsanları Galatasaray Meydanı’ndaki 530. buluşmalarında 21 yıl önce gözaltında kaybedilen Fettah Erden’i andı, akıbetini sordu ve sorumluların yargı önüne çıkarılmasını talep etti.

Bu haftaki eylemde, ilk sözü kayıp Fehmi Tosun’un eşi Hanım Tosun, kaybedilen yakınlarının failinin devlet olduğunu belirterek, “Devletin kirli yakasını bırakmayacağız ve pisliklerini ortaya çıkarana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

‘ADALETİ HDP GETİRECEK’

Tosun’un ardından konuşan kayıp Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız da, “Buraya ilk oturduğumuzda Baba Ocak vardı. Bu alan bize Baba Ocak’ın mirasıdır. Bu nedenle tüm kayıplarımız bulunmadan bu meydanı terk etmeyeceğiz” diye konuştu.

Yıldız, 7 Haziran seçimlerine de değinerek “O gün adalete bir adım daha ulaşacağız. Çünkü artık HDP var, adaleti HDP getirecek” dedi.

‘BABALARINI DEVLETİN KATLETTİĞİNİ BİLİYORLAR’    

Fettah Erden’in eşi Taybet Erden, Cizre’den gönderdiği mektupla “O gün çocuklarım küçüktü. Bugün hepsi yetişkin insan oldular. Babalarını devletin katlettiğini biliyorlar. Ben ve çocuklarım eşimin kemiklerini istiyoruz. Asla vazgeçmeyeceğiz, adalet istiyoruz” diye seslendi.

‘SUÇLULAR CEZASIZ KALDI’    

Bu haftanın basın açıklamasını İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyonu adına Hepgül Bozoğlu okudu.

Bozoğlu, Türkiye’de hukuksuzluğa dayalı bir rejimin olduğunu dile getirerek, “Bu topraklarda ceza adaleti işletilmedi, suçlular cezasız kaldı. İnsanlık suçlarını işleyenler yargılanmayacaklarını bilmenin güveniyle davrandılar” dedi.

Bu insanlık suçlarının kurbanlarından birinin de Fettah Erden olduğunu söyleyen Bozoğlu “Gözaltına alınarak kaybedilişinin 21. yılında Fettah Erden’in akıbetinin açıklanmasını, ceza adaletinin sağlanarak;  faillerin yargılanmasını talep etmek için ailesi Cizre’de, biz de Galatasaray’dayız” dedi.

(Kaynak: İMC TV)