Çözüm sürecini yasal dayanağa kavuşturacak tasarının TBMM İçişleri Komisyonu'ndaki görüşmeleri olaylı başladı. Komisyonda MHP ile HDP'li milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Yasa Tasarısı'nın TBMM İçişleri Komisyonu'ndaki görüşmelerine bu sabah başlandı. Meclis Başkanlığı'nın tasarıyı İçişleri Komisyonu'na havale etmesine itiraz eden MHP, Komisyon Başkanı Mehmet Ersoy'un toplantıyı açmasına da itiraz etti.

Milliyet'te yer alan habere göre Ersoy'un, "Görüşmelere başlıyoruz" açıklamasına MHP Grnup Başkanvekili Oktay Vural, "Başlatamazsınız itirazımız var" diye karşı çıkınca HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, MHP'lilere "Buraya şov yapmaya gelmişsiniz. Şov yapmayın engelleyemezsiniz" diye bağırdı.

MHP'li Özcan Yeniçeri, bunun üzerine Ersoy'a ayağa kalkarak, "Komisyonu siz mi yönetiyorsunuz Bunlar mı?" diye bağırdı. Pervin Buldan, "Sen kim oluyorsun?" diye bağırırken, Kaplan da, "Biz seçimle sandıkla geldik. Asıl siz kim oluyorsunuz? Haddinizi bilin!" diye tepki gösterdi.

Bu arada Başkan Ersoy, kameramanların salondan çıkmasını istedi. MHP'li Vural, "Böyle bir düzenlemede kamuoyunun bilgilendirilmesi konusunda görüşmeleri kameralardan, basından niye saklıyorsunuz. Milletin gözünü niye kapatıyorsunuz" dedi.

Tartışmalar sürerken komisyon görevlileri tarafından kameramanlar salon dışına çıkartıldı. Komisyonda usul tartışmaları sürerken
Oktay Vural, "Terör örgütünün tehditi ile Meclis Komisyonu çalışmaz. Konusu suç teşkil eden bir tasarı sözkonusu" dedi.

Tartışmaların ardından Başkan Ersoy, komisyonda usul tartışması başlattı. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Vural'a daha sonra yanıt vererek, "Meclis Başkanlığı, MHP'nin itirazını haklı bulsaydı bu toplantı öncesi komisyona bildirirdi. Burada konusu suç teşkil eden bir tasarı görüşülmüyor" diye konuştu.