Geçtiğimiz yıl 24 Haziran seçimleri öncesi Diyarbakır’da “Kürt Sorununa Çözüm Deklarasyonu”nu açıklayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve milletvekili Feleknas Uca hakkında fezleke hazırlandı. 
 
HDP’lilerin açıklamaları fezleke konusu olmaya devam ediyor. Geçen yıl 24 Haziran Genel Seçimler öncesi açıklanan “Kürt Sorununa Çözüm Deklarasyonu” da fezleke konusu yapıldı. Diyarbakır’da 23 Mayıs 2018 tarihinde partisinin il binasında deklarasyonun Türkçesini okuyan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı  Pervin Buldan ve Kürtçesini okuyan Batman Milletvekili Feleknas Uca hakkında “suç ve suçluyu övdükleri” iddiasıyla fezleke hazırlandı. 
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Meclis’e gönderilen fezlekede, “Buldan ile Uca'nın söz konusu açıklamaya iştirak ettikleri, okunan deklarasyonda PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın ulusal ve uluslararası kamuoyunda masum şekilde lanse edildiği, PKK Lideri’nin eylemlerinin meşru gösterdiği” ifadeleri yer alırken, Anayasa'nın 83'üncü maddesi gereği her iki vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılması talep edildi. 
 
24 HAZİRAN ÖNCESİ AÇIKLANDI
 
HDP’nin uzun süre üzerinde çalıştığı “Kürt Sorununa Çözüm Deklarasyonu” 24 Haziran Genel Seçimler öncesi Diyarbakır’da açıklanmıştı. Deklarasyonda, yerinden yönetim talebinden Demokratik Anayasa’ya, anadili hakkından kayyum atanan belediyelere, hasta tutukluların durumundan yüzleşme ve hakikat komisyonlarına, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın muhataplığına dek Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yolla çözümüne vurgu yapılmıştı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı