Alman Yeşiller Partisi Milletvekilli ve Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Kobani Suruç sınırına gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında DTK’yı ziyaret etti. Roth, “Kürtler 3 yıldır toprakları için direniyor eminim en kısa sürede bu kirli savaş son bulacak” dedi. 

Alman Yeşiller Partisi Milletvekilli ve Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth bugün Demokratik Toplum Kongresi (DTK)’ne gerçekleştirdiği ziyarette, DTK Başkanlık Divanı Üyesi ve HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, DTK İcra Kurulu Başkanı Mehmet Taş ile DTK Başkanlık Divanı üyesi Hilmi Aydoğdu tarafından karşılandı.

Ziyaret esnasında Diyarbakır’a geliş sebebini açıklayan Roth, “Rojava’da yoğun bir savaş yaşanıyor. Kürtler toprakları için direniyor. Bu savaşı daha öncede gözlemlemek için 3 yıl önce Hatay sınırına gitmiştim. Şimdide Suruç’a ziyaret gerçekleştirdik. Eminim bu kirli savaş en kısa sürede bitecektir” dedi.

Mülkiye Birtane ise, IŞİD saldırılarının uluslararası kamuoyunda ciddi anlamda tartışılmasına rağmen Kobani’de YPG ve YPJ'nin yalnız başlarına büyük bir irade savaşı yürüttüğünü söyledi.

Birtane, "Yapılan saldırının Türkiye ayağını ve uluslararası desteği saklanamayacak gibi ortadadır. Kobane ye yapılan saldırıya karşın 4 tarafı sarılı olan Kobane halkı silahlı güçleriyle büyük bir direniş sergilemekte, gösterilen bu büyük iradeye tüm ülkelerin destek çıkması ve Kobane'ye acil destek ve yardımda bulunulması gerekmektedir" dedi.

Görüşme basına Kapıla şekilde devam etti.