Cizre’de halk toplantısı, Ankara'da ise düzenlenen yürüyüş ile Rojava'daki katliamlar kınanarak buradaki devrime destek verildi. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde belediye tarafından Rojava devrimine destek için halk toplantısı yapıldı.

Cudi Mahallesi Halk ve Taziye Evi'nde gerçekleştirilen toplantıya Cizre Belediye Başkanı Mustafa Gören, belediye meclis üyeleri, MEYA-DER yöneticileri, BDP yöneticilerinin yanı sıra çoğunluğu kadınlardan oluşan çok sayıda kişi katıldı.



ANF'nin haberine göre toplantıda konuşan Cizre Belediye Başkanı Mustafa Gören, Rojava halkının büyük bir mücadele sonucu direne direne gerçekleştirdiği devrimi kutladıklarını belirterek, "Halkımızın gerçekleştirdiği devrimi çekemeyen Esad Rejimi ve El Kaide ve El Nusra gibi çeteler halkımızın gerçekleştirdiği devireme gölge düşürmek istiyorlar. Bunun için halkımızı katlediyorlar. Tüm Kürt halkının bu çetelere karşı tek yürek olarak Rojava halkına sahip çıkması gerekiyor. Irak Federal Kürdistan Bölgesi yönetiminin de Rojava halkına sahip çıkarak Kürt kardeşlerine sınır kapılarını açmaları ve kardeşlerini kucaklamaları gerekiyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Cizre Belediyesi'nin 4 yıllık faaliyetleri anlatıldı.

ANKARA’DA 'ROJAVA HALKI YALNIZ DEĞİLDİR' SLOGANI

Ankara’da ise HDK Ankara Meclisi, "Rojava halkı yalnız değildir" sloganı ile Yüksel Caddesi'nden Sakarya Caddesi'ne yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte "Ey insanlık Rojava'da yaşanan katliama sessiz kalma dur de" pankartı açılırken, sık sık, "Kahrolsun El Nursa, Yaşasın YPG", "Diren Rojava seninleyiz", "Katil AKP elini Rojava'dan çek" sloganları atıldı.



Yürüyüşte ayrıca Rojava'da çeteler tarafından katledilen Kürt çocuklarının fotoğrafları da taşındı.

Yürüyüşe DEMEP (Demokratik Emek Platformu) üyeleri de destek verdi.

Yürüyüşün ardından Sakarya Caddesi'nde açıklama yapan Mehmet Ali Tosun, Rojava'nın dört bir yandan kuşatıldığını belirterek, "Rojava halkı kuşatılmışlık ve yokluklar içinde devrimini büyütmeye devam ederken dünya hala kör ve sağır. Dünya Rojava'daki katliamlara sessiz kalmaya devam ediyor" dedi.

AKP hükümetinin Rojava'ya yönelmiş saldırıları desteklediğini aktaran Tosun, Türkiye üzerinden Rojava'ya gönderilen çetecilere askeri eğitimin verildiğine dikkat çekti. Tosun, AKP iktidarının iki yüzlü bir politika yürüttüğünü sözlerine ekleyerek, "AKP bir yandan Sayın Abdullah Öcalan ile görüşürken diğer yandan, Rojava katliamının bir parçası olmaya devam ediyor" diye konuştu.

Tosun, YPG öncülüğündeki Rojava direnişi her gün yeni mevziler elde ettiğini vurgulayarak, YPG'nin zafere doğru gittiğini söyledi. Tosun, HDK olarak Rojava'nın yanında olduklarını dile getirerek Rojava halkının yalnız olmadığını belirtti.

Açıklamadan sonra oturma eylemi gerçekleştirildi.