Cizre'nin ardından Hakkari’de de “güvenlik” gerekçesiyle 3 mahalle, 26 köy ve 2 mezrada sandık kurulmaması kararı alındı. HDP’nin, Hakkari Merkez İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz ise reddedildi.

ANF’nin haberine göre, ‘güvenlik’ gerekçesi ileri sürülerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla seçim kurulları tarafından hayata geçirilen ‘taşımalı oy’ sistemi birçok merkezde hayata geçirilmeye devam ediliyor. Cizre’nin 3 büyük mahallesi ve onlarca köyündeki sandıkların başka bölgede kurulması yönünde kararın ardından Hakkari Merkez Seçim Kurulu da benzer bir karara imza attı. Seçim kurulu, ‘güvenlik’ gerekçesiyle 3 mahalle 26 köy ve 2 mezranın sandıklarının başka yere taşınması kararı aldı.

Bağlar, Karşıyaka ve Berçelan Mahallelerinin sandıklarının Dağgöl ve Kıran Mahallelerindeki okullara taşınması kararı alınırken, Bay köyü, Ağaçdibi ve Konak köylerinin sandıklarının da kent merkezine taşınması kararlaştırıldı. Seçim Kurulu kent merkezine bağlı Taşbaşı ve Geçimli köylerinin sandıklarını ise Çukurca ilçesine bağlı Köprülü köyüne taşınması istendi.

Yaklaşık 10 bin seçmeni etkileyecek olan ‘sandık taşıma’ kararına HDP Hakkari İl Örgütünün yaptığı itiraz ise reddedildi.