Cizre Belediyesi Eş Başkanı Leyla İmret, son bir haftada 4 kişinin öldürüldüğü Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşananlara ilişkin konuştu. Yaşananları Fırat Haber Ajansı'na (ANF) değerlendiren İmret, son bir haftada 4 kişinin 'hedef gözetilerek katledildiğini' söylerken, "Cizre'de halkları katliamlardan geçirmek isteyen derin karanlık eller yine iş başında," dedi.

'KARANLIK ELLER İŞ BAŞINDA'

26 Aralık'tan bu yana ilçede 'büyük bir provokasyonun' örgütlenmeye çalışıldığını savunan Leyla İmret, "Provokasyonların hala devam ettiğini dün gördük. Cizre'de halkları katliamlardan geçirmek isteyen derin karanlık eller yine iş başında" dedi.

HENDEKLER KAPATILDI, SALDIRI BAŞLADI

Özel harekat polislerinin dün öğleden sonra Cudi Mahallesi'ne girinceye kadar ilçede durumun nispeten sakin olduğunu dile getiren İmret, "Halk mahallerde evlerinin önünde nöbetteydi. Durum nispeten normale dönmeye başlamıştı. Biz de belediye olarak, halkımızın talebi doğrultusunda mahalle girişlerine kazılan hendekleri kapatmaya başlamıştık. Bunu halkın talebi üzerine yaptık. Çünkü halk, barış sürecine zarar verilmesini istemiyor" dedi.

İmret, "Bu kararın alınması, halkın Sayın Öcalan'ın yürüttüğü barış sürecine bağlılığının göstergesiydi" diye konuştu.

Hendeklerin dün sabah kapatıldığını, saldırının ise öğleden sonra gerçekleştirildiğini ve 14 yaşında bir çocuğun öldürüldüğünü belirten Belediye Eşbaşkanı İmret, "Bu bir tesadüf değil. Tamamen planlı. İlçemizde son bir haftada 4 kişi hedef gözetilerek katledildi" dedi.

"HALK BELEDİYEYE KARŞI KIŞKIRTILMAK İSTENİYOR"

Halkın, belediyeye karşı kışkırtılmak istendiğini savunan İmret, "DTK, HDP ve DBP yetkililer ile görüştü. Ardından çukurların kapatılması yönünde adım attık. Aynı gün kapattığımız çukurun üzerinden mahalleye girip, bir çocuğu katlettiler," diye konuştu.

Cizre halkının değerlerine bağlı örgütlü bir halk olduğunu söyleyen İmret, "Cizre bu nedenle özel olarak hedef seçildi. Özellikle süreci bozmaya niyet edenler, Cizre halkı üzerinde büyük bir oyunun peşinde" dedi.

Cizre Belediyesi Eşbaşkanı İmret, "Halk bu saldırılara teslim olmayacak. Biz de beledi olarak, halkımıza yönelik saldırıyı kabul etmiyoruz. Halkımızın yanında olacağız" diye konuştu.