2014 yerel seçimlerde Cizre'den ilk kadın belediye eş başkanı seçilen Leyla İmret, Alman der Spiegel dergisine konuştu.

Derginin Türkiye muhabiri Hasnain Kazım imzalı 'Dün Almanya'nın Osterholz- Scharmbeck kentinde bugün ise savaş bölgesinde' başlığıyla verilen haberde, Türkiye koşullarında ve üstelik çatışmanın olduğu bir bölgede belediye başkanı olmanın zorluklarına dikkat çekilirken, İmret'in portresi ve PKK'ye yönelik hava saldırılarına karşı değerlendirmesi şöyle sunuluyor:

"Dört yaşına kadar Cizre'de yaşayan ve 1991 yılında asker-PKK çatışmasında babası Haşim Zana'yı kaybeden İmret, TSK'nın bu günlerde Kürt bölgelerine yönelik hava saldırısını şiddetle eleştiriyor. İmret, 'Türk hükümeti bu bölgelerde gücünü göstermek istiyor. Kaosu çözme gibi amacı yok hükümetin. Polis tarafından buradaki insanlar düşman olarak görülmekte. Birçok genç polis tarafından sadece Kürt oldukları için öldürüldüler. Küçükken de Kürtler ikinci sınıf olarak görülmekteydi. Almanya'da yetiştim buraya geldim. Gördüm ki hala hiçbir şey değişmemiş' diyor."

"BABAMI ALAN BU ÜLKEDEN NEFRET ETMİŞTİM"

Dergiye, "Türkiye'ye tekrar döneceğimi hiç düşünmezdim. Bu ülkeden nefret etmiştim, çünkü babamı almıştı," diye konuşan İmret'in, "Cizre'de yaşayan insanlara bir şeyler yapabilme sorumluluğunu hissediyorum. Barış ve özgürlük içinde yaşama benim düşüm. Kürtler ayrı bir devlet istemiyorlar. Otonomi yani kendimizin belirleyebileceği bir yaşam arzuluyoruz. Bu da ancak demokrasi ile mümkün olabilir," sözlerine yer veriliyor.