TBMM Genel Kurulu'nda CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes Gezi Parkı olaylarıyla ilgili etkili bir konuşma yaptı. Özkes'in sözleri Meclis'i salladı bazı AKP'liler tepki gösterdi.

CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti hükümetinin Gezi Parkı eylemleri sırasında söylem ve yaklaşımlarında dini sembolleri kendi politikalarına uydurmaya çalışarak dini istismar etmelerinin araştırılması amacıyla verdiği önergenin TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşülmesini içeren grup önerisi ele alındı.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Gezi Parkı eylemlerinin kula kulluğa karşı duruş, kul ve yetim hakkı yiyenlere karşı bir direniş olduğunu belirterek, halkın "artık yeter gari biz de insanız, bizim de haklarımız var, esir değiliz, köle değiliz" dediğini söyledi.

Polisin tazyikli suyundan, biber gazından, copundan, tekmesinden kurtulmak için can havliyle camiye sığınan gençlere yönelik kin ve intikam tamtamları çalındığını anlatan Özkes, orada gençlerin camiden başka sığınacakları bir yer bulunmadığını ifade etti.

“HAVRA OLSAYDI HAVRAYA GİRERLERDİ"

"Caminin yerinde kilise olsaydı kiliseye, havra olsaydı havraya girerlerdi" diyen Özkes, canını kurtarmak için camiye sığınanlara "camiye niye geldiniz?" dercesine tavır almak için Allah korkusu ve insan sevgisi olmaması gerektiğini söyledi.

Allah'ın evlerine Allah'ın kullarının sığınmasından daha doğal bir şey olmadığını ifade eden Özkes, şöyle devam etti:

"Adana'da Amerikan askerlerinin camiyi tahrip edip, Kur'an'ı parçalamasına gıkı çıkmayanlar, camiye sığınan temiz vatan evladına kin kusuyor. Başbakan'ın sağ salim evlerine dönmeleri için dua ettiği Amerikan askerleri Irak'ta camileri tahrip ederken, yakıp yıkarken ayakkabılarını mı çıkardılar, zem zem suyu mu içtiler?

Elbette camide içki içene insan denilemez. Ancak içilmediği halde içildi demek ne Müslümanlığa ne de insanlığa sığar. Şayet Dolmabahçe camisinde içki içilmiş olsaydı Tayyip Erdoğan bu görüntüleri miting meydanlarında dev ekranlardan gösterirdi. Madem görüntüler elinizde neden göstermiyorsunuz? O destan yazan gençlerin her birinin o camiye girmeye Başbakan kadar hakları vardır. Onlar camide Allah'a ibadet edip, avlusunda dış güçlere itaat etmezler. Halkı yönetmekte zorlandıkça Allah, peygamber diyor. Her sorunu cami, Kur'an ile çözmeye çalışıyor. Başörtüsü, hala sürüp sürüp yediği kaymak olmaktan kurtulamadı."

Konuşmasına AKP sıralarından gelen tepkiler üzerine Özkes, "Ben bir müftüye yakışan konuşma yaptım. 'Camide içki içen insan değil' dedim, içki içilmediği halde içildi diyen de insan değildir' dedim. Siz orada içki içildiğini ispat edemiyorsunuz. Allah'tan korkun, iftira etmeyin. Müslüman iftira etmez. Sizin içinizde Allah korkusu yok mu?" dedi.

"AĞZINIZI TWİTTER'A ALIŞTIRMAYIN, FIRÇA YERSİNİZ"

Sataşma olduğu gerekçesiyle söz isteyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bir ülkede Başbakan'ın en çok eleştirileceği yerin parlamentonun kürsüsü olduğunu ifade etti.

"Gezi Parkı'nda yanan bin tane otobüsü, gözünü kaybeden bir çocuğa değişmem" diyen Altay, Başbakan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek ile ilgili söylediklerinin bugün kendisinin başına geldiğini söyledi.

Altay, konuşması sırasında AK Parti milletvekillerinin itirazları üzerine, "Başbakan seni duymasın Twitter diye bir bela var diyor. Ağzınızı Twitter'a alıştırmayın, fırça yersiniz" ifadesini kullandı.

CHP'nin önerisi kabul edilmedi.

İşte Özkes'in o etkili konuşması: