CHP yönetimi, Gezi protestoları sırasında gözünü kaybedenlere, belediye meclis listelerine koymayı planlıyor. CHP'nin adaylık teklifi götüreceği isimler arasında geçen Çağdaş Küçükbattal CHP'nin bu tutumunu sert bir şekilde eleştirdi.

Gezi direnişinde gözünü kaybeden Çağdaş Küçükbattal, CHP'nin Meclis üyesi listesinde olduğu iddialarını yalanlarken, CHP'yi sert dille eleştirdi: "Bizim onur ayaklanmamız ve ödediğimiz bedeller CHP'nin seçim malzemesi olamaz."

Gezi direnişinde gaz bombası nedeniyle gözünü kaybeden ESP üyesi Çağdaş Küçükbattal, CHP'nin Meclis üyesi listesinde olduğu iddialarını yalanladı.

Cumhuriyet Gazetesi, dünkü (10 Ocak 2014) haberinde "CHP'nin belediye Meclis listelerinde Gezi sürecindeki eylemlerde polis müdahalesi nedeniyle gözünü yitiren 12 kişiyi bulundukları illerde veya ilçelerde belediye Meclis üyeliklerine aday gösteriyor" iddiasında bulunmuş, listede ESP üyesi Çağdaş Küçükbattal ismi de yar almıştı.

'CHP GEZİ'Yİ SEÇİM MALZEMESİ YAPIYOR'

ETHA'ya konuşan Küçükbattal, haberi yalanladı. "Ben Ezilenlerin Sosyalist Partisi üyesi ve onun ortak mücadele verdiği cephe örgütü olan HDP taraftarıyım. Yerel seçimler sürecinde de bütün varlığımla üyesi olmaktan büyük onur duyduğum partimle birlikte hareket edeceğim" diyen Küçükbattal, CHP'nin yerel seçimler yaklaşırken insanların algılarıyla oynamaya, Gezi sürecini seçim malzemesi yapmaya soyunduğunu söyledi.

Küçükbattal, şöyle konuştu: "Bununla ilgili olarak Cumhuriyet Gazetesi, Gezi'de gözünü kaybedenlerle ilgili CHP adayı olacaklar tarzında bir haber yayınladı. Bizim onur ayaklanmamız ve ödediğimiz bedeller CHP'nin seçim malzemesi olamaz. Sosyalist bir devrimci olarak bu manipülasyon politikasıyla da mücadele etmeyi önemli buluyorum."

Çağdaş Küçükbattal, halkları, yerel seçimlerde HDP adaylarını desteklemeye çağırdı. (Turnusol)