CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP Kars Belediye Başkan Adayı Taner Toraman'a destek vermek amacıyla CHP’nin Kars’taki seçim bürosunu ziyaret etti, açıklamalarda bulundu.

AKP-MHP ittifakının seçim stratejini ‘beka’ üzerinden kurmalarını eleştiren Yarkadaş, "Bu ülkenin bir ‘Beka Sorunu’ yok. Bu ülkenin bir iktidar sorunu var. Mevcut iktidar, Türkiye’deki tüm sorunların ana kaynağıdır. Bu iktidara 31 Mart tarihinde bir uyarı yapılmazsa, bu iktidarın kulağı çekilmezse, bu iktidara dur denmezse o zaman gerçekten beka  sorunu var olacaktır " dedi.

"BEKA TARTIŞMASI GERÇEKLERİN ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE YARIYOR"

Kars'ın uzun yıllardır hizmet alamadığını ve kötü yönetildiğini belirten Yarkadaş, "İktidar bu gerçeğin üstünü örtmek ve başarısızlıklarını gizlemek için bir beka tartışması başlattı. Türkiye'nin beka değil iktidar sorunu var" diye konuştu.

Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"17 yıldır bu ülkeyi yönetenler eğer ülkede bir ‘Beka Sorunu' olduğunu söylüyorsa o koltukları derhal bırakıp gitmeliler, derhal... Bir kez daha söylüyorum;  eğer yönetemiyorsanız, bırakın; yönetecek kadrolar var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm kadroları Türkiye’yi yönetmeye taliptir. Bırakın bize ne ‘Beka Sorunu' kalsın, ne ekonomi,  ne de tarım ve hayvancılık Sorunu..."

"Bu ülkenin bir ‘Beka Sorunu’ yok. Bu ülkenin bir iktidar sorunu var. Mevcut iktidar, Türkiye’deki tüm sorunların ana kaynağıdır. Bu iktidara 31 Mart tarihinde bir uyarı yapılmazsa, bu iktidarın kulağı çekilmezse, bu iktidara dur denmezse o zaman gerçekten beka  sorunu var olacaktır."