Türkiye genelinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) kuşatması altındaki Kobani’ye destek vermek için düzenlenen eylemlerde en az 12 kişi hayatını kaybederken, altı ilde de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Faik Tunay'ın insanların polis ve sivil grupların saldırıları nedeniyle öldürüldüğü süreçte attığı tweet'ler ise tartışma ve tepkilere neden oldu.

CHP'li Tunay, twitter hesabından İstanbul Esenyurt'taki olaylardan bir fotoğraf paylaşarak, "Yazık bu ülkeye. Bugün acaba dolar ne olacak? Ekonomi nasıl etkilenecek? Ben buna bakarım" dedi.

Tunay, attığı mesaja tepkiler gelmesi üzerine ise şu savunuda bulunarak yine 'ekonomi'yi odağına alan şu ifadeleri kullandı:

"Bazı vatanseverlere bak, ekonomi lafına takılmış! Meseleyi başka yere çekmeyin kardeş kanı döküldüğü zaman ekonomi dahil, her şey altüst olur. Kardeşlik, birlik, beraberlik, huzur, ekonomi kısaca her şey zarar görür. Ama umurunda mı bazılarının; yakın ve yıkın verin gazı. Lanet olsun sizin dolarınız, euronuz , paraniz batsın  ama ülke allak bullak olursa her şey gibi ekonomi de zarar görecek."

Tunay son olarak da ifadesinin başka yöne çekilmek istediğini iddia ederek şunu söyledi: "Bu ifademi başka yöne çekmek isteyenleri kınıyorum. Önce insan diyen hiç kimsenin önceliği başka bir şey olamaz.Önce can, insan."

ESENYURT'TAKİ EYLEMLERE ÜLKÜCÜ SALDIRILAR



CHP'li Tunay'ın twitter'da paylaştığı fotoğrafın olduğu yerde, Esenyurt'ta Kobani'ye destek için yapılan eylemlere ülkücü gruplar saldırırken, bu saldırılarda silahlar da kullanıldı. Esenyurt Kıraç'taki mahallelerde Kürtlerin yaşadığı evlere taş, sopa ve silahlı saldırılar yaşandı.

CHP'DEN 'U DÖNÜŞÜ'

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Kobani'yi kuşatan IŞİD'i protesto etmek için 8 Ekim Çarşamba günü saat 18:00'da Taksim tünelde buluşularak, Galatasaray'a yürüneceğini ve basın açıklaması gerçekleştirileceğini, "Bütün örgütümüzün katılımı önemlidir" ifadeleriyle duyurmuştu. Ancak CHP daha sonra "IŞİD terörüne karsi Galatasaray Meydani'nda gerçekleştirmeyi planladığımız kitlesel basın açıklamamız ülkemizde hızla artan provokatif şiddet olaylari nedeniyle yarin yazılı bir şekilde basına duyurulacaktir" yönlü açıklama yaptı. (Demokrat Haber)