CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “diktatörlük ortamından” rahatsız olan AK Parti’li bakanlar ve milletvekilleri olduğunu iddia etti.

Tezcan, “Faşist diktatörlük ortamından rahatsız olan AK Parti’li bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları var. Ama konuşamıyorlar. Onlar adına da konuşuyoruz. Biz konuştukça yürekleri soğuyordur” şeklinde konuştu.

‘PARALEL HÜKÜMET DÖNEMİ YAŞIYORUZ’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Türkiye’de “paralel bir hükümet” olduğunu savunan Tezcan, “Türkiye’de bir paralel hükümet dönemi yaşıyoruz. Bir tarafta kurulmuş hükümet bir tarafta da saray hükümeti var. Turizm Şurası sarayda yapılıyor. Turizm Bakanlığı ortada yok. Uzun bir süredir bir tarafta hükümet sözcüsü bir tarafta da saray sözcüsü paralel hükümetin sözcüsü var” dedi.

‘TAŞI ALAN ÜSTÜME KOŞTU’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için söylediği “faşist diktatör” sözleriyle ilgili tartışmalara değinen Tezcan, şunları söyledi:

“Çok rahatsız oldular. Pazartesi günü bir gerçeği açıkladım dedim ki; kral çıplak. Ortalık karıştı. AK Parti’nin hükümet yetkilileri ve yöneticilerinden, milletvekillerinden taşı alan üstüme koşmaya başladı. Çok ilginç niye koştuklarını biliyorum. Olur da reis kenarda oturduğumuzu görürse bizim de istifamızı ister düşüncesi ile görüntüyü kurtarma telaşına düştüler. Ülkenin en önemli gerçeğine parmak bastık. Tehdit ve kuru gürültüye de pabuç bırakmayacağız. Her yandan saldırarak susturacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Öyle yağma yok. Gerçeği söylemeye devam edeceğiz. Ahlaki bir terim var mı yok? Siyasi bir kavram. Benim görevim senin hoşuna gidecek sözleri söylemek değil, gerçeği söylemek.”

‘DEMOKRASİ İÇİN BEDEL ÖDEYECEĞİZ’

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın kendisi için “edepsizlik, ahlaksızlık, seviyesizlik” ifadelerini kullandığını belirten Tezcan, “Benim ki siyasi literatürden onların ki ahlaki literatürden alınmış. Kimin sözü hakaret içerikli vatandaşlarımın vicdanına bırakıyorum. Kötü söz sahibine aittir. Bunun üzerinden bir kutuplaştırma siyasetini getirip merkeze oturttular. Siyaseten savunacağın bir şey varsa çık söyle. Toplumu kutuplaştırmak faşizm yöntemidir” diye konuştu.

Sözlerinin karşılığı olacağını bildiğini söyleyen Bülent Tezcan, “Sanki onların lütfu ile bu sözleri söylüyoruz. Bu sözleri söylemenin bir bedeli olduğunu biliyoruz. Bunu göze alarak çıkıp söyledik. Sayın Bekir Bozdağ anlattığın gibi Türkiye güllük gülistanlık değil. Dört bir yandan tehdit ederek ‘hesabını vereceksin, bedelini ödeyeceksin’ dedin. Demokrasi için bedel ne ise ödeyeceğiz. Siz de demokrasiyi ortadan kaldırmanın bedelini millete ödeyeceksiniz” dedi.

‘BİZ KONUŞTUKÇA AK PARTİ’LİLERİN YÜREKLERİ SOĞUYORDUR’

AK Parti içinde de rahatsız olan bakanlar ve milletvekilleri olduğunu öne süren Tezcan, “Türkiye’de yaratılan bu faşist diktatörlük ortamından rahatsız olan AK Parti’li bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları var. Ama konuşamıyorlar. Onlar adına da konuşuyoruz. Biz konuştukça yürekleri soğuyordur. Türkiye’de demokrasi yok. Bu rejimin adı; faşist diktatörlük diyoruz. Millet rejimin adını bilecek. Anlatacağız ne olduğunu” ifadelerini kullandı.

‘KORKU REJİMİ YARATILDI’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un istifa ederken ailesinin tehdit edildiği yönündeki açıklamasını hatırlatan Bülent Tezcan, şöyle devam etti:

“Mafyatik yöntemler faşizmin yöntemleri değil mi? ‘Git şikayet et’ deniliyor. Savcıların resen harekete geçmesi gerekiyor. Vebal onu istifaya zorlayanın omuzlarındadır. Bir belediye başkanı korkudan istifa ediyorsa, ağlayarak istifa ediyorsa, ‘kimden korktun açıkla’ deme hakkı kimsede yok. Kim işaret edip sen istifa edeceksin diyorsa, o aileyi tehdit etme töhmeti onun üzerindedir. Bir korku rejimi yaratıldı. Herkes korkuyor. Korku düzeninin adı faşist düzendir.”

‘TARİHİN GİDECEK BİRİSİ VARSA GENEL BAŞKANLARIDIR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kastederek “tarihin çöplüğüne gidecek” ifadesini kullanan Tezcan, “Tarihin çöplüğüne gidecek birisi varsa kendilerinin genel başkanıdır. Tarihin şeref locasında yeri şimdiden ayırtılan ise Adalet Yürüyüşü’nü yapan Kemal Kılıçdaroğlu’dur” şeklinde konuştu.