Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hakkında “Faşist diktatör” dediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın suç duyurusunu, "Bu tehdit ve saldırılar bile Türkiye'nin demokrasi ile değil, faşist diktatörlükle yönetildiğini gösteriyor" ifadelerini kullana Tezcan, "Sözlerim bir siyasi eleştiridir, bedel ödenecekse birlikte ödeyeceğiz” dedi.

Evrensel'den Birkan Bulut'un haberine göre, Hükümet Sözcüsü Bozdağ'ın “Diktatör denilebilmesi diktatörlük olmadığının ispatı” şeklindeki açıklamasına yanıt veren Tezcan, “Dün bunu söyledi, bugün talimatla soruşturma açılıyor. Bir siyasi ifadeyi savcı eliyle soruşturmak hangi rejimdir? Savcı Bozdağ'ı tekzip etti” dedi.

'CEZAEVLERİ DİKTATÖRE KARŞI ÇIKANLARLA DOLU'

Gelişmeleri değerlendiren Bülent Tezcan, söze “Mücadeleye devam” diyerek başladı. “Dört bir yandan süren saldırıların ülkenin faşist diktatörlükle yönetildiğinin bir ifadesi olduğunu” savunan Tezcan, “Bu tehditler ve saldırıların bile Türkiye'nin demokrasi ile değil faşist diktatörlükle yönetildiğini gösterdiğini” dedi.

Tezcan, “Onların demokrasiden, diktatörlükten ne anladığını merak ediyoruz. Sanıyorlar ki diktatörlükte karşı çıkan herkesin kafası gidiyor. Oysa tarihte de örnekleri olduğu gibi cesaretli insanlar çıkıp mücadele ediyorlar. Türkiye cezaevleri de diktatöre karşı çıktığı için hapis yatan insanlarla doludur ”dedi.

'TALİMATLA SORUŞTURMA AÇILIYOR'

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın “Türkiye'de de herhangi bir faşistin ve diktatörün bulunmadığının en büyük ispatı Sayın Tezcan gibi birisinin çıkıp bugün bu terbiyesizliği, edepsizliği yapmaya cüret etmesi ve yapmasıdır” sözlerine karşın soruşturma açılmasını nasıl değerlendirdiğini sorduğumuz Tezcan, “Dün bunu söyledi, bugün talimatla soruşturma açılıyor. Bir siyasi ifadeyi savcı eliyle soruşturmak hangi rejimdir? Savcı Bozdağ'ı tekzip etti. Demek ki konuşturmamak için gereğini yapıyorlar” dedi.

BOZDAĞ: ERDOĞAN'A DİKTATÖR DEMEK EDEPSİZLİKTİR

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Bülent Tezcan’ın ‘Erdoğan faşisttir diktatördür’ sözlerine “edepsizliktir” diye yanıt verdi. Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur’un AKP’den ve belediye başkanlığı görevinden istifasına ederken söylediği “tehdit edildim” sözlerine ilişkin de “Varsa öyle bir şey yargıya gitsin” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

BÜLENT TEZCAN’A: TEK FAŞİST PARTİ CHP’DİR

Bozdağ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın “Recep Tayyip Erdoğan, faşist diktatördür” sözlerine, “Bu bir edepsizliktir” diyerek tepki gösterdi:

“Bu büyük bir edepsizliktir, büyük bir ahlaksızlıktır, büyük bir terbiyesizliktir. Buradan şunu açıklıkla ifade etmek isterim ki Türkiye’deki tek faşist parti CHP’dir. Geçmişine, faşist partilerle ilişkilerine baktığınızda bu açık ortadır. Nazi Almanyası ile Mussolini İtalyasi ile çok yakın ilişkileri olduğu bilinmektedir. Nazi Partis’nin marşı CHP’nin yemekhanesinde çalmıştır. Onlar da bu marşları dinleye dinleye yemek yemişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin faşist bir devlet olmadığının ve Türkiye’de bir faşistin bulunmadığının en büyük ispatı sayın Tezcan gibi birinin çıkıp bu edepsizliği yapmasıdır. Türkiye’de bir faşist olsaydı Bülent Tezcan böyle bir cümle sarf edemezdi. Bu bile Türkiye’de faşist diktatörlüğün olmadığı en büyük ispatıdır.

NE OLDU?

Tezcan, Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle adli kontrol şartı uygulanıp, yurt dışına çıkış yasağı getirilen Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'a destek vermek için kente gelmiş ve yaptığı konuşmada, “Şimdi Ekrem başkan bu lafı dedi- demedi ben onu bilmem. Ama Tekirdağ meydanında ben söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan, faşist diktatördür” demişti.

Bu açıklamanın üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “Faşist diktatördür” diyen CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hakkında soruşturma başlattı.

Ardından Hükümet Sözcüsü Belir Bozdağ CHP'li Tezcan'a “Bu büyük bir edepsizliktir, büyük bir ahlaksızlıktır, büyük bir terbiyesizliktir, büyük bir seviyesizliktir”, “Türkiye'de tek faşist parti Cumhuriyet Halk Partisidir” sözleriyle yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Bülent Tezcan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Tezcan hakkında soruşturma başlattı.

(Kaynak: Evrensel)