CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, hafta sonu OHAL kapsamında yayımlanan 695 ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'lere (KHK) ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son KHK’lar ile ‘tek adam’ yönetimine teslim edildiğini savunan Sağlar, Türkiye'nin hukuk devleti olmaktan çıktığını söyledi.

Sağlar, "Türkiye Cumhuriyeti artık hukuk devleti olmaktan çıkmıştır. 20 Temmuz 2016'dan sonra, bir gerçek darbeyle, sivil darbeyle Türkiye'nin yönetimi tek adamın eline verilmiştir. Yargı ve yargılama yoktur artık. Masumiyet karinesini ortadan kaldırmış durumdalar" dedi.

Sivillere ceza muafiyeti getiren KHK’yı eleştiren Sağlar, "Türkiye'de, cezaevlerindeki kişilerin yarısından fazlası terör suçlusudur. Tehlikelinin boyutu çok büyük. Bir zamanların JİTEM'ine, kontrgerilla unsurlarına kan dökme fırsatı verecektir" ifadelrini kullandı.

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'da Bidebunudinle programına konuk olan CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, belirterek, KHK'ları eleştirdi.

'AYM YANDAŞ OLMUŞTUR'

Anayasa Mahkemesi'nin yandaş olduğunu savunan Sağlar, "Anayasa Mahkemesi, yandaş bir mahkeme haline gelmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin talebini kabul etmeyecektir. Bizde artık yargıç diye savcı diye bir şey kalmadı. Dünün Ergenekon hâkimleri içeride, yarın da bugünün hâkimleri içeriye girecektir" diye konuştu.

'YURTTAŞ OLARAK SİZ NE YAPTINIZ?'

Yurttaşların CHP'ye yönelik eleştirilerine de yanıt veren Sağlar'ın sözleri şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi, hiçbir yetkisi ve işlevi kalmayan TBMM'yi kullanmak istiyor. Çünkü medyada yer bulamadığımız için, TBMM'deki karşı duruşların topluma ulaşmasını istiyor. Sosyal medyada atılan tweetlerde, CHP'yi eleştirebilirler. Ama yurttaşların eleştiriye kendisinden başlaması gerekiyor. Yurttaş olarak siz ne yaptınız? Yurttaş, sesimizi duyurabileceğimiz bir eylem içinde var mı? Bir Adalet Yürüyüşü yaptık. Yürüyüşte, 430 kilometre boyunca katılım ortalama 3-4 bin kişinin üzerine çıkmadı. Evet İstanbul'da 2 milyon kişi geldi. Eylem hep birlikte yapılırsa olur. Sadece bir siyasi partinin mensuplarının ortaya çıkmasıyla olmaz. Evet biz suçluyuz, onlara cesaret verecek parti biziz. Güvenlik güçlerinin sopasına da, kurşununa da göğsünü gerecek olan bizleriz. Bunda eksik olabiliriz. Ama medyanın yüzde 56'sı tek yanlı yayın yapıyor."

Sağlar, sözlerini, "Ben, yurttaşların Cumhuriyet Halk Partisi ne yapacak diye tweet atmasının yerine, ne oluyor diyerek sokağa çıkmasını beklerdim" ifadeleriyle noktaladı.

Kaynak: Sputnik