Çanakkale’nin Ezine ilçesinde yaşadığı çadırda soğuk yüzünden hayatını kaybeden 55 yaşındaki Ünzile Türkmen’in ailesini ziyaret eden CHP’nin Roman milletvekili Özcan Purçu, “Bu ülkenin vatandaşıysak, insanca yaşamak istiyoruz. Ölmek istemiyoruz” diye konuştu.

Türkmen’in yakınlarını CHP’nin Çanakkale milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz ile birlikte ziyaret eden Purçu şunları söyledi: “Yıl 2016. Halen Roman kardeşlerimiz çadırda soğukta donarak ölmeye devam ediyor. Üç hafta önce bunu mecliste konuştum.

‘Bakın Roman kardeşlerimiz halen çadırda oturuyor’ dedim, fotoğraflarla gösterdim. ‘Gerekeni yapalım, biz güçlü devletiz’ dedik.

Ama halen mülteci gibi yaşamaya, ölmeye devam ediyoruz. Burada nasıl yaşanır bu soğukta? Allah aşkına yarım saattir buradayız, ayaklarımız buz tuttu. Çoluk çocuk, yaşlı, genç burada nasıl yaşasın?”

Türkmen’in yakınlarını CHP’nin Çanakkale milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz ile birlikte ziyaret eden Purçu şunları söyledi: “Yıl 2016. Halen Roman kardeşlerimiz çadırda soğukta donarak ölmeye devam ediyor. Üç hafta önce bunu mecliste konuştum. ‘Bakın Roman kardeşlerimiz halen çadırda oturuyor’ dedim, fotoğraflarla gösterdim. ‘Gerekeni yapalım, biz güçlü devletiz’ dedik. Ama halen mülteci gibi yaşamaya, ölmeye devam ediyoruz. Burada nasıl yaşanır bu soğukta? Allah aşkına yarım saattir buradayız, ayaklarımız buz tuttu. Çoluk çocuk, yaşlı, genç burada nasıl yaşasın?”

Roman yurttaşların işsizlik sorununa dikkat çeken Purçu şöyle devam etti: “Çocuklarımızın yüzde 97’si işsiz. Barınma, eğitim sorunumuz var. Roman açılımı dedik. Toplantılardan bıktık ama sahaya inemedik. Sayın Maliye Bakanıma da buradan sesleniyorum! Fakirimize yoksulumuza, garibanımıza pay ayrılsın. Bu ülkenin vatandaşıysak, insanca yaşamak istiyoruz. Ölmek istemiyoruz. Yan çadırda 10 tane çocuğumuz birarada yaşıyor. Ne zaman Romanlar askere gidecek o zaman devlet ortaya çıkıyor.”