CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yeniden yapılan sayımlarda da AKP adayı Binali Yıldırım’ın sandıktan çıkmaması üzerine yine bütün sandıkların sayılmasının istendiğini söyledi.

Maltepe'de sayımın durdurulmasına tepki gösteren CHP Sözcüsü Öztrak, "1 Nisan sabahı 'oylar yeniden sayılsın' diye ortalığı birbirine katanlar ne oldu da oyların sayılmasını engelliyorlar" diye sordu. Öztrak, "İktidarın derdi milleti oy sayımlarıyla oyalayarak her gün derinleşen ekonomik krizi unutturmak" dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:

‘YILDIRIM BİR TÜRLÜ SANDIKTAN ÇIKMIYOR’

Bu sayımlar başladı, devam ediyordu, baktı ki iktidar geçersiz oyların sayımında da tablo değişmiyor Binali Yıldırım bir türlü sandıktan çıkmıyor. İstanbul seçilmiş büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu olmaya devam ediyor. Bu sefer tüm ilçelerde oyların yeniden sayılmasını istediler. Neyse ki YSK bu sefer geçmiş kararlarıyla uyumlu olarak bu talebi reddetti. Bu sefer iktidar Büyükçekmece’de usulsüzlük yapıldığı algısı oluşturarak, hem Büyükçekmece hem İstanbul seçimlerini iptal ettirebilir miyim çabası içerisinde girdi. Ancak YSK’nın Maltepe’deki oyların sayımı bitmeden karar almayacağını belirtmesiyle bu karar bir yerlerde bekliyor.”

‘NE OLDU DA SAYIMI ENGELLİYORLAR’

“Sandıklar sayımı bitirilmesin diye özel bir çaba gösteriliyor. Biz tekrar sayımın haksız hukuksuz olduğunu söyledik. ‘Neden CHP istemiyor’ dediler. YSK’nin geçmiş hükümleri görmezden gelmesi bugün geldiğimiz noktada ciddi sıkıntıdır. Baktılar Binali Yıldırım sandıktan bir türlü çıkmıyor bu sefer bütün sandıkların sayılmasını istediler. Maltepe’de işi kavgaya götürdüler. 1 Nisan sabahı ‘oylar yeniden sayılsın’ diye ortalığı birbirine katanlar ne oldu da oyların sayılmasını engelliyorlar.”

YENİDEN SAYIM İSTENEN SANDIK SAYISI 400

“Bunların derdi sayım değil. YSK’nin neyi reddettiğini hiç dikkate almadan terminaldeki oyları sayanların sayının 12’den 2’ye indirilmesine karar verdi. YSK’nin kararına rağmen bunlar neyin peşindedir. Şu anda Maltepe’de tekrar sayılması istenen sandık sayıdı 400’dür. Bu işi yokuşa sürmektir. İktidar oyların sayılmasını istemiyor. İktidarın derdi milleti oy sayımlarıyla oyalayarak her gün derinleşen ekonomik krizi unutturmak.”

‘FARK 13 BİNDEN FAZLA’

“Oy namustur dokundurtmayız. Kazandığımız oyları da çaldırtmayız. İktidarı uyarıyoruz. Çünkü bizler devlette çalışmış insanlarız. Tecrübeliyiz. Bu tür belirsizliklere artık ekonominin tahammülü kalmamıştır. İnsanların canını yakmayın. ‘Acaba ucundan yakalasak İstanbul’da seçimleri yenileyebilir miyiz?’ çabası bunlar. İstanbul seçimlerinin yenilenmesinin vicdanları neden rahatlatacağını anlamış değiliz. Ekrem İmamoğlu’nun elinden kanunsuz şekilde mazbatasının alınmasını bütün insanların vicdanlarını yaralayacağından eminim. 13 bin oy fark var. Hatta 13 binden de fazla.”