Ankara'da kirli su tartışması devam ediyor. CHP'li Levent Gök, Ankara suyunun içilemez olduğunu gösteren DSİ raporunu açıklarken, CHP'li Aylin Nazlıaka kendisine dava açacağını söyleyen Melih Gökçek'e tepki gösterdi.

ANKARA’NIN SUYU İÇİLEMEZ

Ankara’nın içme suyunun temiz olduğunu söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e karşı CHP Milletvekili Levent Gök, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) analizlerini açıkladı. DSİ’nin raporunda Ankara’ya su sağlayan barajlardan verilen suyun içilemeyeceği yer aldı. Raporda, Hirfanlı ve Kesikköprü Baraj göllerinde yapılmış olan kirlilik araştırmaları yer aldı. Gök'ün konuya ilişkin soru önergesini yanıtlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise kente su sağlayan boru hattında midye ve katı parçacıklar nedeniyle tıkanma olduğunu söyledi.

'ANKARA ERGENİ'

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise Yurt gazetesine konuşarak Gökçek’in kendisi hakkında söylediği “İşi gücü şov bu bayanın başka hiçbir işi yok. Çok enteresan bir milletvekili. Kendisi hakkında dava açacağım” sözlerine tepki gösterdi. Nazlıaka, konuyu son 15 gündür dile getirdiğini anımsatarak, “Görülüyor ki Ankara ergeni açıklamalarımızdan rahatsız olmuş. İnsanlar karınlarındaki ağrıya mı inansınlar Gökçek’e mi inansınlar? Bana sırf açıklamalarımdan dolayı dava açacağını söylüyor. Ondan korkan onun gibi olsun'' diye konuştu.

Nazlıaka, geçtiğimiz yılın Ağustos ayına göre bu yıl Ankara'da ishal vakalarında 5 buçuk kat artış olduğunu açıkladı. Nazlıaka, 2013 yılında sudaki sülfat oranının 24 birim olduğunu bu rakamın 2014 yılında 131 birime çıktığını söyledi.