CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Erdoğan’ın partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısındaki açıklamalarına sert bir dille eleştirdi.

CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Koç, “Hükümetin başındaki eli kanlı, dili kirli kişi günlük hakaret ve zırva seanslarına devam etti” diyerek, “İtibarı kalmamış, ruh hali sağlıklı olmayan, yönetme kabiliyetini yitirmiş, demokrasi zararlısı kimlik, her alanda önüne gelene hakaret edemeyeceğini bir şekilde anlayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Koç, “Sen ağzını günden kırk kere yıkasan, kırklasan o gemiciklerin de, villaların da bacakları o yalanlarınla birlikte senin boğazına takılıp kalacak. Haram böyle bir şeydir, yuttum zannedersin, boğazına takılır kusarsın. Otur sus, haddini bil. ‘Ben muktedirim istediğimi istediğim yerde konuşur, istediğime hakaret ederim, bütün yaptıklarımı örterim’ diye bir şey yok. Otur haddini bil” diye konuştu.

“BUNLARI NASIL TAŞIYORSUN?”

Okmeydanı’ndaki olaylara da değinen Koç, polis kurşunuyla başından vurularak yaşamını kaybeden Uğur Kurt’u kastederek, “Bir masum kardeşimiz senin cesaretlendirdiğin, senin her olayı kalkışma olarak görerek orantısız şiddet kullanma emri verdiğin ve maalesef halkıyla karşı karşıya getirdiğin kişilerin açtığı kontrolsüz ateşle başından vuruldu ve öldü” dedi.

Koç, “301 işçinin daha bedenleri soğumadı mezarda. Gezi’de kaybettiğimiz gencecik evlatlarımız… 15 yaşında bir ana kuzusu… Meydanlarda anasını yuhalattığın Berkin. Vicdan mı, inançtan mı bahsediyorsun bize? Sen bunları nasıl taşıyorsun, hangi vicdandan bahsediyorsun?” diye konuştu.

“İNSANLAR ÖLÜYOR, ÖLÜYOR..”

Başbakan’ın “Soma’yı bahane ederek kırıp dökenler karşısında susmayacağız. Polis eli kolu bağlı mı duracak” sözlerine de tepki gösteren Koç, şöyle devam etti:

“Susmuyorlar Recep Bey, susmuyorlar. Ölüyorlar. O insanlar susmuyor, ölüyorlar. Senin verdiğin emirlerle ölüyorlar. Bu kadar kanın üzerinde sen nasıl iktidarını sürdüreceksin. Bu zorbalığın bu şiddetin arkasında sen nasıl bu yalanlarına devam edeceksin. ‘Ölmüştür geçmiştir’ diyor. Cümleye bakın. Geçen hafta 301 canımız ihmal sonucu, kölelik sonucu kaybedildi. Onlar, ‘ölmüştür geçmiştir’, yeter ki canları sağ olsun, yeter ki avantaları devam etsin.

Bugün Cuma, sen alnını nasıl secdeye getirdin? Münafıkların hiçbir ibadeti kabul olmaz. Kendini kandırıyorsun. Seni oraya seyretmeye gelenleri kandırıyorsun. Ne Allah’ı, ne milleti hiç kimseyi kandıramazsın. Yalancının yanında sen münafığın da önde gidenisin. Meydan boş değil, bu millet, bu halk sahipsiz değil. Bir faşist diktatör bozuntusuna Türkiye evlatlarını da teslim etmeyecek, özgürlüğünü de teslim etmeyecek, demokrasisini de teslim etmeyecek.”

“SADECE BİR GÖRÜNTÜ O”

Koç, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olamayacağını savunarak, “Nasıl cumhurbaşkanı adayı olacaksın ya? Bu kadar pisliğin, bu vicdansızlığın ortasında sen bu milletin tümünü nasıl kucaklayabileceksin. Hırsızlık yapan Bakanlarınla Zarrab’ı kucaklarsın. Ancak. Maalesef karşımızda, kendisini alkışlamak zorunda olan bindirilmiş kıtalar önünde coşan, aslında siyaseten mevta olma yolunda olan bir varlık duruyor. Sadece bir görüntü o Bundan sonra haddini bil otur oturduğun yerde. Yalancıyken karşısındakileri yalancılıkla suçlama, hırsızlık yapılır, kol kanat gerer ve bizzat ortak olurken karşısındakileri bu tğr suçlarla suçlama. Kendisi tarif etmene gerek yok, bu millet biliyor senin ne olduğunu. Cevabını da alacaksın zaten” diye konuştu