CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi.

CHP’li Kaya, “Bugün günlerden kara Çarşamba 17 Mart Çarşamba 2021. Yıllar önce 3 Martta parlamentoda seçilmiş milletvekillerine bir darbe yapılmıştı. Seçilmiş Milletvekilleri yaka paça parlamentodan alınıp, cezaevine gönderilmişti. Şimdi aynı yanlış tekrar ediliyor” dedi.

‘TBMM BİR YANLIŞA İMZA ATTI’

Gergerlioğlu’nun barış dediği için hukuksuzca ceza aldığını söyleyen Kaya, “Ancak yargılanma tamamlanmadan TBMM bir yanlışa daha imza attı.

Anayasa Mahkemesi’ne müracaat yaptı ancak Anayasa Mahkemesi bu müracaatı değerlendirmeden, tıpkı Enes Berberlioğlu kararında yapılan yanlışın aynısını tekrar etti” dedi.

Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü;

‘BARIŞI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

“Hatırlarsınız Enes Berberlioğlu da hukuksuz bir şekilde parlamentodan okunarak milletvekilliği düşürülmüştü. Fakat Anayasa Mahkemesi bu karardan döndü. TBMM kurulduğu günden bu yana tarihinde hiç olmayan bir uygulamayı gerçekleştirdi. Yeniden milletvekilliği düşen Enes Berberlioğlu milletvekilliğini yeniden kazandı. Geriye dönük haklarını da aldı. Aynı süreç Gergerlioğlu için de geçerli. Demokrasiyi katledenler, demokrasiye karşı olanlar unutmasınlar ki hak, hukuk, adalet ve demokrasi bir gün size de lazım olacak. KHK’larla ihraç edilenlerin haklarını savunduğu için, çıplak aramaya karşı çıktığı için, insan haklarını savunduğu için, barışı savunduğu için bir milletvekilinin vekilliği düşüyorsa, barışı savunmaya devam edeceğiz. İnsan haklarını savunmaya devam edeceğiz. Nerede insan hakları ihlali varsa onun karşısında bizde duracağız.”