CHP İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler partisinden neden istifa ettiğini açıkladı. Güler, CHP’li Pavey ve Tanrıkulu’nun Dink yürüyüşünde 'soykırımla yüzleş' pankartı taşımalarını eleştirdi.

Birgül Ayman Güler’in “30 Mart seçimlerinde CHP cemaatle ittifak yaptı” şeklindeki sözleri partide tartışmalara yol açtı. Güler , CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından disipline sevk edildi ve kınama cezası aldı. Güler aynı gerekçeyle Grup Yönetim Kurulu tarafından da bir yıl süreli geçici gruptan çıkarma istemiyle ve tedbirli olarak Grup Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş ve dün yazılı savunmasını Grup Disiplin Kurulu’na sunmuştu.Güler bu sunumun ardından istfa ettiğini açıkladı. Güler’in istifasıyla CHP’nin TBMM’deki sandalye sayısı 125’e düştü.

İstifasıyla ilgili yazılı açıklama yapan Güler, şu ifadeleri kullandı:

“Gerçek-dışı soykırım suçlamaları, yeni- CHP yöneticileri tarafından Türkiye’nin kendini ifade etme olanakları bastırılarak adeta desteklenmiştir. 2015 gibi bir saldırı yılında ‘soykırımla yüzleş’ pankartını taşıyan genel merkez yöneticileri bu desteğin somut ilanı olmuştur. Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarında AKP-BDP ortaklığının ‘Anayasa’dan Türk vatandaşlığını kaldırma’ hedefine yönetim tarafından verilen destek, ‘çözüm kanunu’ gibi yabancı üçüncü göze kapı açan yasal düzenlemelere ortak olunarak pekiştirilmiştir. Laiklik ilkesini sekülerlik haline dönüştürme gayreti, eğitimi geriletip parçalayan saldırılara sözde pedagojik gerekçeli etkisiz muhalefette ve inkarla örtülen ittifaklarda kanıtını bulmuştur."