CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı başkanlık sistemine ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Evrensel'in haberine göre, Türkiye’deki sistemsel tıkanıklığın yapısal olmadığını söyleyen Erdem, “Kurtulmuş'un Başkanlık sistemi ile ilgili ifadeleri düşündürücü. Numan Kurtulmuş, Harun olarak mı konuşuyor, Karun olarak mı? Geçmişte ‘Harun’luktan ‘Karun'luğa geçmiş bir hareket’ olarak tanımladığı AKP'ye geçtikten sonra, tüm eski doğrularını rafa kaldırdı. Türkiye'nin sistem değişikliğine ihtiyacı yoktur. AKP'nin iddia ettiği gibi bir sistemsel tıkanıklık var mıdır? Evet vardır. Ama bu tıkanıklık, yapısal nedenlerle gerçekleşmemektedir. Bu tıkanıklığın tek sebebi, AKP'nin devleti örgütleme biçiminden kaynaklıdır” dedi.

Liyakat olmadığı sürece aynı sıkıntıların Başkanlık geldiğinde de yaşanacağını ifade eden CHP’li Erdem, “Sistem değişince, o kişi o masada oturmaya devam edecek. O kişiyi, o masadan kaldırmanın yolu, devlette liyakattir. Liyakat gelirse, sorun çözülür” dedi.