CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “15 Temmuz sonrası düzenlenen mitinge katılmayı reddeden Sıla’nın iki konserini birden iptal eden Kültür A.Ş., konser verecek sanatçıları siyasi kriterlere göre mi belirlemektedir?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin şirketlerinden Kültür A.Ş’nin konser organizasyonları için hizmet alım ihalelerini meclis gündemine taşıdı.

Yurt Gazetesi’nde yer alan habere göre, Kültür A.Ş, geçen yıl “sanatçı kaşe ödemesi” adı altında verdikleri konserler karşılığında en çok ödemeyi Emel Sayın ile Yavuz Bingöl’e yaptı.

Bingöl’e 5’er kez konser verdiren Kültür A.Ş. “sanatçı kaşe ödemesi” adı altında ayrı ayrı her bir konser için 100 bin TL ödedi.

Erdem, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

“15 Temmuz sonrası düzenlenen mitinge katılmayı reddeden Sıla’nın iki konserini birden iptal eden Kültür A.Ş., konser verecek sanatçıları siyasi kriterlere göre mi belirlemektedir?

2016 yılında Kültür A.Ş.’nin bünyesinde CRR’de konser veren sanatçılar kimlerdir ve konserler karşılığında ne kadarlık ödeme almıştır?

Konser organizasyonları için hizmet alım ihale süreci nasıl ilerlemektedir? Bu ihalelere katılma şartları nedir? Son 5 yılda organizasyon hizmeti hangi şirketlere verilmiştir?

‘Sanatçı kaşe ödemesi’ miktarı hangi kıstaslara göre belirlenmektedir? Bu ücretleri Kültür A.Ş. mi yoksa ilgili organizasyon şirketleri mi belirlemektedir?

Kültürel ve sanatsal aktiviteler için İBB tarafından Kültür A.Ş.’ye ayrılan bütçenin miktarı nedir?"