İstanbul - CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Türkiye’de terörle mücadele adı altında terör uygulanmaya başlandığını belirterek, "Bunu sadece Oda TV soruşturmasında değil KCK adı altında yapılan soruşturmalarda da görüyoruz" dedi.

Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin yargılandı Oda TV davasının ikinci duruşmasının görüldüğü İstanbul Adliyesi’ne gelen CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, hükümeti yıpratmak amaçlı haber yapmak diye bir suçun olamayacağını söyledi.

Oda TV davasında insanların özgürlük alanı olan anayasal güvence altına alınmış hakları suç olarak nitelendirildiğini belirten Cihaner, “Ergenekon davasını savunmak ne kadar özgürlük alanı ise onun bir tertip olduğunu ileri sürmek o kadar özgürlük alanıdır. Hükümeti yıpratmak amaçlı haber yapmak diye bir suç olamaz. Bu basın özgürlüğüdür. Basını özgür olmayan bir ülkenin de hiçbir özgürlük alanından söz etmek mümkün değildir." diye konuştu.

"Örgütsel faaliyet diye tanımlanmamış ayrı bir kategori olamaz” diyen Cihaner, terörle mücadele adı altında terör uygulanmaya başlandığının Türkiye’de herkes tarafından artık kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Cihaner, “Bunu sadece Oda TV soruşturmasında değil KCK adı altında yapılan soruşturmalarda da görüyoruz. Liselilere ve üniversitelilerin ifade özgürlüklerine yapılan saldırılarda da görüyoruz" dedi.