10 kentin CHP il başkanları, ortak basın toplantısı düzenleyerek, "Barış için özgürlük" metnine desteğini açıkladı.

CHP Van il binasında bir araya gelen CHP'li başkanlar adına Van İl Başkanı Cemal Şen bir açıklama yaptı. Şen, metne karşı çıkan CHP'lilere tepki gösterdi. Kendilerinin solcu olduğunu söyleyen Şen, şöyle dedi:

"ONLARIN YERİ MHP'DİR"

"Biz gerçek anlamda solcuyuz. Irkçı düşünceleri taşıyan, ötekileştiren zihniyete sahip olanlar CHP mensubu değildir. Onların yeri Milliyetçi Hareket Partisi'dir.

"Van, Şanlıurfa, Bitlis, Bingöl, Kars, Muş, Siirt, Ağrı, Şırnak ve Hakkari CHP il başkanları olarak barış sürecine destek veriyoruz ve metni hazırlayan aydınlara sonuna kadar katılıyoruz. 8 Mayıs'ta Barış ve Özgürlükçü Demokrasi adlı bir bildiri yayınlanmıştır. Bildiriyi kaleme alan 111 demokrat aydını kutlarken, özelikle basında bahsedilen 30 partili milletvekillerimizi gönülden kutluyoruz. Sonuna kadar da destekçisiyiz."

Kendilerini "ırkçı ve partide yabancı olarak görenlere" seslenen Şen, "bu ülkenin çok acil olarak sol bir partiye ihtiyacı olduğunu" söyledi. Şen, bu sol partinin CHP olduğunu iddia etti.

Şen, "Eğer farklı düşünen arkadaşlarım varsa, Milliyetçi Hareket Partisi ve daha farklı milliyetçi partilerde yer alabilirler. Biz solcuyuz. Atatürk'ün kurduğu partide, 'Yurtta barış cihanda barış' şiarı ile siyaset yapmış kişileriz. Bu anlayışı da sonuna kadar savunuyoruz" diye konuştu.