Elazığ'ın Keban İlçesi'nde AKP'den belediye başkanı seçilen Fethiye Atlı, babasının daha önce aynı ilçede CHP'den belediye başkanlığı yaptığını, babasının çok iyi öngörüsü ve hedeflerinin olduğunu ancak bunları gerçekleştirmeden vefat ettiğini belirterek, "Onun bayrağını ben devralacağım ve daha ileriye taşıyacağım" dedi.

Keban İlçesi'nde Fethiye Atlı, yerel seçimlerde, bin 715 oyla, en yakın rakibibine yaklaşık 900 fark atarak, belediye başkanı seçildi. 

Babası Timur Atlı'nın 1977 yılında aynı ilçede CHP'den belediye başkanlığı yaptığını anlatan Atlı, seçim sürecinde en büyük destekçisinin eşi olduğunu söyledi.

Hürriyet'te yer alan habere göre Fetiye Atlı,  babasının hedeflediği ancak yapması için ömrünün yetmediği projeleri hayata geçireceğini ifade ederek, "Babam 1977'de CHP'den belediye başkanı seçildi. 2.5 sene başkanlık yaptıktan sonra 80 darbesiyle görevden alındı. Onun projeleri ve hayalleri vardı, bana anlatırdı. Rahmetli babamın hayali şuydu; 'bizim Seftil tepemiz var Keban'da. 33 yıl önce hayali Seftil tepsine bir otel-lokanta, aşağıdan oraya da bir teleferik' yapmaktı. Ve diyordu, 'balık ve konserve fabrikası kuracağız, belediye başkanı olarak kalırsak.' Ona nasip olmadı ama onun öngörüsü çok iyi olacak ki, şu anda Keban'da bir balık ve konserve fabrikası var. 'Cam fabrikası kuracağız' diyordu. Yani öngörüsü, hayalleri geniş bir insandı ama Allah nasip etmedi bir daha kazanmayı. 1993 yılında da zaten kalp krizinden vefat eti, nasip olmadı. İnşallah onun bayrağını ben alacağım ve ileriye de ben taşıyacağım Allah nasip ederse" diye konuştu.

Babasının belediye başkanı seçildiği dönemdeki CHP'nin bölgede alternatifi olmayan bir parti olduğunu söyleyen Atlı, "Yani şunu söyleyeyim; Cumhuriyet Halk Partisi'nin o zaman zaten fazla bir alternatifi yoktu. Bir de rahmetli babam Demokrat Parti'den CHP'ye geçmişti. O da herhalde bir tartışmadan dolayı sinirlenip öyle CHP'ye geçmişti ve yılları hep CHP ile geçti" ifadelerini kullandı.