CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP’ye yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

Soylu’nun "CHP'lileri şehit cenazesine almayın” sözlerine sert tepki gösteren CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, “Birlik ve beraberliği sağlamakla yükümlü olan siyasetçinin toplumu bölmeye çalışması asla kabul edilemez. Soylu derhal istifa etmelidir” dedi.

Erkan Aydın, yaptığı yazılı açıklamada İçişleri Bakanı Soylu’yu şehitlerin üzerinden siyaset yapmakla suçladı. Aydın şunları söyledi:

“Referandumdan sonra ‘şehit gelmeyecek’ diyenlerin, 2002 yılında 0 şehitle aldıkları Türkiye’yi ne hale getirdikleri ortada. Neredeyse her gün şehit acısı gelmekte. Şehit gelmesini önlemekle görevli olan İçişleri Bakanı kalkmış ‘CHP Şehit cenazelerine gelmesin’ diyor. Önce İçişleri Bakanı görevini yapsın şehit gelmesini engellesin. Soylu’nun akıldan yoksun, mesnetsiz açıklamaları şehitlerin acılarını daha da derinleştiriyor.”

Bu sorumsuz açıklamaların bir an önce geri alınıp, düzeltilmezse büyük olaylarla karşılaşılacağını söyleyen Aydın, “Birlik ve beraberliği sağlamakla yükümlü olan siyasetçinin toplumu bölmeye çalışması asla kabul edilemez. Soylu derhal istifa etmelidir”

Demokrat Haber/Bursa