Eylül ayında CHP'den ve partinin Bilgi ve İletişim Teknolojileri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Emrehan Halıcı, bugün daha önce bazı gazetelere verdiği demeçte bahsettiği Elektronik Parti'yi resmen duyurdu.

Kısaca e-Parti olarak tanımlanan Elektronik Parti'nin sitesinde bir tanıtım yazısı yayınlayan Emrehan Halıcı yazısında, "Parti içi ve partiler arası demokrasinin olmadığı yerlerde rejimin demokratik olması ve sağlıklı işlemesi mümkün değildir." ifadesini kullanmış.

Teknolojinin sunduğu yeni fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini belirten Halıcı, e-Parti'nin halkın gerçekten kendi kendini yönetmesi idealiyle yola çıktığını kaydediyor. Halıcı'nın "Sunuş" yazısında e-Parti'nin, seçme, seçilme, karar alma gibi siyasi süreçlerin tamamına üyeleri ve yurttaşları dahil ettiğini, mevcut yasaların eksikleri ve kısıtlamaları için alternatif çözümler sunduğunu belirtiyor.

14 Ekim 2014 tarihi itibariyle bir girişim olarak yolculuğuna başlayan e-Parti'nin öncelik listesinde "denetim mekanizmalarına yurttaşların bizzat katılabileceği teknoloji destekli çözümler önermek" de bulunuyor.

Partinin program ve tüzük çalışmaları ise sürüyor. Diğer detaylar için E-Parti'nin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

(bilgicagi.com)