Gazeteci Hayko Bağdat’ın, geçen Noel’de, Kurban ve Ramazan bayramlarında olduğu gibi İstanbul’da toplu ulaşım araçlarının indirimli hizmet vermesi için sosyal medyada yaptığı çağrının ardından, CHP harekete geçti.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde yer alan CHP’li üyeler, Müslümanların dinî bayramlarında olduğu gibi, Hıristiyan ve Musevi vatandaşların kutsal gün ve bayramlarında da, İBB’ye bağlı tüm toplu taşıma araçlarında indirim uygulanması için yazılı önerge verdi.

Milliyet'in haberine göre Önerge'de, Hıristiyanların Noel ve Paskalya, Musevilerin de Roş Aşana ve Yom Kipur bayramlarında, İBB’ye bağlı tüm toplu taşıma araçlarında %50 indirim uygulanması için gerekli çalışmaların yapılması istendi.

İBB Meclisi toplantısı, 13 Ocak’ta, Belediye’nin Saraçhane’deki binasında yapıldı. Toplantıda, CHP’li Tarık Balyalı ve İsa Öztürk’ün hazırladığı yazılı önerge, Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

Toplantıda önergeyi sesli olarak okuyan Tarık Balyalı, İstanbul’un, tarih boyunca, Müslümanların, Hıristiyanların, Musevilerin ve çeşitli inanç gruplarının merkezi olduğuna ve tüm din, inanç ve kültürlerin yaşam alanı olmasıyla zenginleştiğine dikkati çekti.

Balyalı, şunları söyledi: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan ve Kurban bayramlarında belediyemize ait tüm toplu taşıma araçlarında %50 indirim uygulamaktayız. Ülkemizde yaşayan Hıristiyan ve Musevi vatandaşlarımızın kutsal gün ve bayramlarında da, Müslümanların dinî bayramlarında olduğu gibi, aynı oranda indirim uygulanması gerektiğini düşünmekteyiz.

Meclis, oylama sonucu, gereğinin yapılması için önergeyi İBB Başkanlık makamına gönderdi.