CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ü  Danıştay Başkanlığı'na şikayet ederek hakkında soruşturma açılmasını talep etti.

Tanrıkulu Güngör hakkında, “Hakimlik mesleğiyle bağdaşmayan beyan ve davranışlar” iddiasıyla soruşturma açılmasını istedi.

Kovuşturma neticesinde disiplin işlemlerinin gerçekleştirilmesini talep eden Tanrıkulu, başvurusunda şu ifadelere yer verdi:

“Zerrin Güngör tarafından Danıştay Başkanı sıfatıyla Danıştay’ın 149. kuruluş yıl dönümünde yapılan konuşma ve konuşma öncesi/sonrası tutum ve davranışları kamuoyunda büyük bir infiale yol açmış, özellikle yargı bağımsızlığı ile hakimlik mesleğinin gerektirdiği vakar ve şeref ile bağdaşmayan sonuçlar ortaya çıkmıştır.

Belirtilen törendeki konuşma ve davranışlar sonrasında da basındaki Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün kızı ve damadı hakkındaki iddialar da ayrıca dikkat çekmekte ve araştırılmasının zorunlu olduğu düşünülmektedir.

Danıştay Başkanı sıfatıyla gerek yüksek hakimlik niteliklerine gerekse de temsil ettiği yüksek mahkemenin taşıdığı değerlere tamamen aykırı beyan ve tutumları karşısında acil bir şekilde disiplin soruşturması başlatılması gerekmektedir. Zira, iktidar karşısında düğmesi olmayan cübbesinde önünü iliklemek için düğme arayan bir yüksek hakimin zaten güven duygusu yerle bir olmuş hukuk sistemimize telafisi mümkün olmayan zararlar vereceği ortadadır.”

NE OLMUŞTU?

Danıştay’ın 149’uncu Kuruluş Yıl Dönümü ve Danıştay ve İdari Yargı Töreni’nde, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde, düğmesi olmayan cübbesi iliklemeye çalışmıştı.

(Kaynak: Evrensel)