CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Selin Sayek Böke'nin CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerinden istifa etmesini değerlendirdi.

Böke’nin partideki görevlerinden istifasının ‘sürpriz’ olduğunu belirten Aksünger, “CHP’de bu tür şeylerin hepsinin üst üste gelmesini anormal karşılıyorum. Mücadele azminin eksikliğinden değil, iktidar savaşında kendine pozisyon alma öngörülerini değerlendiren arkadaşlar olarak alıyorum.” dedi.

Böke açıklamasında, CHP’nin yönetim kademesini 16 Nisan’dan sonra gerekli adımları atmamakla suçlamış ve parti içi demokrasi ve kurumsal yapının tartışılır hale gelmesini eleştirmişti. Bu yönetimin bir parçası olmak istemediğini belirten Böke, bundan sonra CHP’de parti meclisi üyesi ve milletvekili olarak devam edeceğini açıklamıştı.

‘HERKESİN PARTİ TERBİYESİ İÇİNDE DAVRANMASI BEKLENTİMİZ’

NTV canlı yayına katılan Aksünger, “CHP’de bu tür şeylerin hepsinin üst üste gelmesini anormal karşılıyorum. Mücadele azminin eksikliğinden değil, iktidar savaşında kendine pozisyon alma öngörülerini değerlendiren arkadaşlar olarak alıyorum. Sayın genel başkan da ‘kapıya koyma’ meselesiyle ilgili yaklaşımını da yumuşattı zaten. CHP, referandumda toplumun takdirini kazanmış bir süreç yönetti. Bu sürecin sonunda umut, ‘lokomotif olan’ CHP ise, herkesin parti terbiyesi içinde davranması beklentimiz.” ifadelerini kullandı.

Böke’nin partiye bir buçuk yıl önce genel başkan Kılıçdaroğlu’nun davetiyle katıldığını hatırlatan Aksünger, Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) Böke’nin ‘kaale alınmadığı’ bir durumun yaşanmadığını söyledi.

“Partide ‘tüzük tadilatları’ zaten konuşuluyor” diyen Aksünger şöyle devam etti: “Son yaşanan gelişmelerle ilgili karşı çıktığı bir şey varsa MYK kararlarına şerh düşmeliydi. Selin Hanım’ın şerh koyduğu bir şeyi hatırlamıyorum. İlginç olan parti kültürünün ve terbiyesinin göz ardı edilmiş olmasıdır. Partinin kültüründen gelenlerin çok farklı davrandığını gördük.”

Böke referandumdaki ‘şaibe’ tartışmaları üzerine Meclis’ten çekilebileceklerini açıklamış, ancak kararın parti yönetimince benimsenmediği duyurulmuştu.