CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, Yıldırım’ın açıklamasının hem acil servislerde yaşanan sorunları görmezden geldiğine hem de “kız bakmak” ifadesiyle cinsiyetçi ve mülkiyetçi bir yaklaşımla kadınları alınıp satılan bir emtia olarak gördüğünü söyledi.

Karabıyık, “Bu zihniyetle mi sağlık sisteminin sorunları çözülecek?” diye sordu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın “Hastaneler o kadar şirin hale geldi ki kız bakmaya acil servise gidiliyor” açıklamasına tepkiler sürüyor.
Başbakan Yıldırım, grup toplantısında “Acil servislere bayramda vatandaşlar gidiyorlarmış. Ne için gidiyorlarmış biliyor musunuz? Kız bakmaya gidiyorlarmış. Artık hastaneler o kadar şirin hale geldi ki, vatandaşlar oğullarını, kızlarını evlendirmek için acil servislere gidiyorlar, oralara yuvalar kurmak için ziyaretler yapıyorlar. Acil servisler artık sadece sağlık hizmeti vermiyor, yuva kurmak için de hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu" diye konuştu.

Yıldırım’ın açıklamasına bir tepki de CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık’tan geldi.

‘BU ZİHNİYETLE SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ’

Karabıyık, Başbakan’ın acil servislerin kaliteli sağlık hizmeti verdiğini vurgulamak için kullandığı örneği düşündürücü bulduğunu kaydederek “Kaliteli hizmet anlayışı ne zamandan beri oraya ‘kız bakmaya’ gidenlerin artmasıyla ölçülüyor? Ne yazık ki Başbakan hem acil servislerde yaşanan sorunları görmezden geliyor, hem de ‘kız bakmak’ ifadesiyle cinsiyetçi ve mülkiyetçi bir yaklaşımla kadınları alınıp satılan bir emtia olarak cümlede kullanıyor.

“Kaldı ki bir ülkenin sağlık politikasının başarısının ölçütleri hasta memnuniyetinden, sağlık personelinin memnuniyetine kadar devam eder. Yoğun bakım yetmezliğinden hasta kaybedildiği, parmağı kopan kadının taksiyle 5 hastane gezdiği ortamda ‘kız bakmaya’ gidenler arttığı için sağlık sistemimiz ve acil servislerimiz çok başarılıdır diyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu zihniyetle mi sağlık sisteminin sorunları çözülecek?”

(Kaynak: BirGün)