CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Deniz Baykal'a yönelik “İçişleri bakanlığına bir gel, Kemal Kılıçdaroğlu’yla sana kaset kumpasını kim kurdu bir gösterelim” ifadelerine yanıt verdi.

Tezcan, “Türkiye’yi kumpas davalarıyla tanıştıran bir iktidarın mensupları, müsebbibi oldukları işlerden ekmek çıkarma peşindeler” dedi.

İçişleri Bakanı’nın görevinin tezvirat değil gereğini yapmak olduğunu ifade eden Tezcan, “Türkiye’yi kumpas davalarıyla tanıştıran bir iktidarın mensupları, müsebbibi oldukları işlerden ekmek çıkarma peşindeler. Devlet şimdi de elinizde, kumpaslar kurulurken de elinizdeydi. Başbakan’ı bu kumpasların üzerine gitmek yerine meydanlarda kaset propagandası yapan bir iktidar en hafif tabirle suç ortağıdır. Suç ortaklığı locasından ahkam kesmek yerine işinizi yapın” dedi.

Tezcan, “2011 seçimleri öncesi benzeri bir kumpasın MHP adaylarına yapılmış olması bir tesadüf mü?” diye sordu.

NE OLMUŞTU?

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, anayasa değişikliği paketini eleştirisinde, "Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın” sözlerinin ardından hükümet üyelerinden açıklamalar geldi.

İçişleri Bakanı Soylu, “İçişleri Bakanı olarak söylüyorum, yüreğin yetiyorsa İçişleri Bakanlığı'na bir gel, Kemal Kılıçdaroğlu'yla sana kaset kumpasını kim kurdu bir gösterelim” dedi. Baykal, İzmir’de yaptığı açıklamada, “Yargının karara bağlayacağı konularda, ilgili bir kişilerin kulağına bir şeyler fısıldayarak aydınlık getirmek mümkün değil, derhal gereğini yapsın” ifadeleriyle yanıt vermişti.

(Kaynak:Evrensel)