CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2019’daki seçimde mevcut cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini ilan eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Bahçeli’nin ‘Cumhur ittifakı’ formülünü ‘çaresizlikten kurtulma formülü’ olarak değerlendiren Özel, Bahçeli’nin ‘tükenmişlik sendromunu daha fazla taşıyamayıp partisini tasviye sürecine sokmak’la itham etti.

Bahçeli’nin partisinin anahtarını saraya teslim ettiğini’ öne süren Özel, “Sayın Bahçeli şunu bilmelidir. cumhur, cumhuriyet ise o ittifak gönüllerde kuruldu. O ittifak sonuna kadar 16 Nisan’daki hayır ruhuyla ve ‘Bunlar bir arada durabilirler mi, bunlar bir daha bir araya gelebilirler mi, bunlar büyüyebilirler mi’ diye sorulanın üzerinden 432 kilometre yürüdüğümüz (Adalet Yürüyüşü) yolla o ittifak bize aittir. Eğer bir harf arıyorsa ittifakın bir S ittifakı vardır. O da saray ittifakıdır”

‘ARTIK TAŞERON DEĞİL KADROLU’

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Meclis’teki basın toplantısında Bahçeli’yi eleştirdi.

Ağbaba, “Dün taşerona başvurunun son günüydü. Bahçeli bir gün önce kuyruk olmaması için gitti sarayda kadrosunu aldı. O artık taşeron dışı, kadrolu oldu. İş güvencesi de aldığı anlaşılıyor sayın Devlet Bahçeli’nin.”

Kaynak: Diken