CHP, Alevi 'paketini' açıkladı. Pakette; nüfus cüzdanlarındaki 'din' hanesi kaldırılsın, cemevlerine ibadethane statüsü verilsin gibi birçok talep yer alıyor.

Zeynep Gürcanlı'nın Hürriyet'te yer alan haberine göre CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun açıkladığı CHP'nin "Alevi Paketi"nde, Aleviler için kutsal kabul edilen günlerin resmi bayram ilan edilmesinden, nüfus cüzdanlarındaki din hanesinin kaldırılmasına kadar pekçok öneri yer alıyor.

CHP'NİN 'ALEVİ PAKETİ'NDE ŞUNLAR YER ALIYOR:

 
Nüfus cüzdanlarındaki "din" hanesi kaldırılsın

Zorunlu din dersleri kaldırılsın

Alevi inancında özel önem taşıyan Hızır Orucu için her yıl şubat ayının ikinci haftası perşembe günü tatil ilan edilsin.

Alevilerin kutsal bayramı olan Gadir Hum Bayramı, Türkiye 'deki "resmi bayramlar" arasına dahil edilsin

Mevzuatta yer alan "ibadethane", "ibadet yeri" ve "mabed" ifadeleri, "Cami, Mescid, Cemevi, Kilise, Havra ve Sinagolar" olarak şekilde yeniden düzenlensin

Madımak Oteli müzeye dönüştürülsün

Madımak olayının yaşandığı 2 Temmuz günü "sevgi ve hoşgörü günü" ilan edilsin.

CHP, KANUN TEKLİFİ VERDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu imzasıyla Meclis'e paketle ilgili kanun teklifi sunuldu. Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu yarın Hacı Bektaş Derneği’nin Hacıbektaş’ta düzenlediği Aşure gününe katılacak ve hükümetin 'Alevi paketi'nin adımlarını açıklayacak.