CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın "Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olursa ben de adayım" açıklamasına yanıt verdi.

Turan’a seslenen Özkoç, "Cumhurbaşkanı adayı olacaksa ilk imza benden" dedi.

Turan'ın, “İlan ediyorum, Kemal Kılıçdaroğlu 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olsun ben de Çanakkale milletvekili Bülent Turan olarak Cumhurbaşkanlığına adayım" açıklamasına yanıt veren Özkoç, "Bülent Turan'ı açık sözlülüğü için tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanı adayı olacaksa ilk imza benden" dedi.

CHP'li Özkoç, Twitter hesabından Turan'ın sözlerine ilişkin bir haberi alıntılayarak şunları kaydetti:

"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu konuştukça ülkede demokrasiye olan özlem artıyor. Saray'dan, tek adamlıktan rahatsız olanların içindeki dışına çıkıyor. Bülent Turan'ı açık sözlülüğü için tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanı adayı olacaksa ilk imza benden."

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'ADAYLIK' ÇIKIŞI

TBMM Genel Kurulu'nda dün akşam bütçe ile ilgili konuştuğu sırada AKP milletvekillerinin "Aday ol, aday olabilecek misin?" diye seslenmesi üzerine Kılıçdaroğlu "Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi?" yanıtını vermişti. Bu yanıt üzerine AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Kemal Kılıçdaroğlu 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olsun ben de Çanakkale Milletvekili Bülent Turan olarak Cumhurbaşkanlığına adayım" açıklamasını yapmıştı.