CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Norveç Savunma Bakanı ile tartıştığı iddialarını yalanladı.

Dün Anadolu Ajansı'nın geçtiği ve bugün Taraf gazetesinin manşetinde Sosyalist Kongre'de Kemalizm Kavgası başlığı ile yer alan habere CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den yanıt geldi.

Tekin açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Avrupa Sosyalistleri Partisi kongresinde Norveç Savunma Bakanı Espen Berth Eide ile tartıştığı haberini yalanladı.

"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte benimde katıldığım toplantıda hiçbir şekilde böyle bir tartışma yaşanmamıştır." diyen Tekin, AA için de Yalan Haber Üretme Merkezi tanımlaması yaptı.

 

"Yalan haber üretme merkezlerini aratmayan Anadolu Ajansının bu haberi tümüyle asparagastır. İktidar partisinin güdümündeki Anadolu Ajansının bu haberi aşağılık bir dezenformasyondur.

 

Gerçek gazetecileri zorla emekliye sevk eden yerine yandaş medya mensuplarını başlatan Anadolu Ajansı yönetimi biran evvel aklını başına toplamalıdır. Tarafsızlık ve doğruluk ilkesini yitiren Anadolu Ajansının yandaşlık ve yalakalık tutumunu kınıyorum. TRT Genel Müdürlüğü önünde yazılı basın açıklaması yapan CHP'li milletvekilleri önümüzdeki günlerde Anadolu Ajansı önünde de uyarı eylemi yapacaktır. (Gazeteciler.com)