Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Sekreteri Önder Sav, kurultay tartışmalarına ilişkin, "Ben imzalarla bilfiil meşgul değilim. Arkadaşlardan aldığım bilgilerle 3 gün içinde imza sayısının 500'ü geçtiğini söylediler" dedi.

CHP eski Genel Sekreteri Sav ve eski milletvekili Hakkı Süha Okay, Sav'ın akrabası olduğu belirtilen Mahmut Ağur'un oğlu Namık Kemal Ağur'un Akyazı ilçesi Kepekli köyündeki düğün törenine katıldı.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sav, "Kurultay tartışmaları" ile ilgili soruyu, "Ben imzalarla bilfiil meşgul değilim, arkadaşlardan aldığım bilgilerle 3 gün içinde imza sayısının 500'ü geçtiğini söylediler. 6 Temmuz'a kadar bir süreç var önümüzde. Partililik bilinci içinde, örgüt kendi değerlerine sahip çıkarak bu süreci elbette değerlendirecektir" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi yönündeki kararıyla ilgili sorusu üzerine, başka siyasi partilerin nasıl davranacakları konusunda hüküm vermesinin uygun olmadığını belirtti.

508 İMZA TOPLANDI İDDİASI

Bu arada 12 Haziran seçimleri öncesi genel merkez tarafından görevden alınan CHP Bursa eski il başkanı Gürhan Akdoğan, kurultay için bin 268 delegeden 3 günde 508 imza toplandığını öne sürdü.

Genel seçimlerin ardından CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kurultay çağrısı bazı il örgütlerince destekleniyor.

Bursa'da dün, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek amacıyla 15 ilçe başkanının düzenleyeceği belirtilen basın toplantısına Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Osmangazi İlçe Başkanı Zeynel Kitre, Kestel İlçe Başkanı Yıldıray Atlı, İnegöl İlçe Başkanı Erol Kazanç katıldı.

CHP Bursa eski İl Başkanı Gürhan Akdoğan, bugün yaptığı yazılı açıklamayla tartışmayı alevlendirdi.

Dünkü toplantının Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli'nin zorlaması ile yapıldığını öne süren Akdoğan, ilçe başkanlarının buna tepki olarak orada bulunmadığını söyledi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na bir tepkilerinin olmadığını kaydeden Akdoğan, sorunlarının parti meclisi, söylemler ve partinin çizgisindeki değişme olduğunu ifade etti.

Genel Kurultay için 240 imzanın yeterli olduğunu bildiren Akdoğan, kurultayda seçim yapılabilmesi için de 627 oyun gerekli olduğunu dile getirdi.

Delege sayısının bin 268 olduğunu aktaran Gürhan Akdoğan şunları söyledi: "Kurultay istemeyen 800 imzanın genel merkeze ulaştığı haberine karşın, CHP taban hareketinin oluşturduğu, içinde birçok geçmiş dönem ve mevcut il başkanın da bulunduğu oluşuma ve tarafımıza iletilen resmi kayıtlar sonucu ilk 3 gün içinde 508 imza toplandı.

Bu sayı daha da artacak. Genel Başkanımızın tüm özverili çalışmalarına, gayretine ve ülke için kader seçimi olmasına karşın beklenen sonuçlar alınamadı. Bu seçimde de başarıya çok yaklaştığı bir dönemde, CHP'nin iktidar hedefi ne yazık ki yapılan hatalar ve uğranan kimlik erozyonundan dolayı gerçekleşemedi."

SENTEZHABER