CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz'dan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na uyarı geldi...

Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise CHP'nin Ankara adayının Mansur Yavaş olacağı iddiaları üzerine twitter'dan bombaladı.

CHP’li Akkiraz Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Zannımca partimizde artık aday olmak için ilk kıstas sağcı olmak. Düne kadar bize küfredenler için oy istediğimiz tabanımız ne der acep?”. Aylar önce özellikle Alevilerin çekincelerini genel başkanımıza ilettim. Uyarımı yaptım. Listelerin adil olmaması halinde şoklara hazır olunmalı” dedi.

“CHP’nin başarısı önceliğimizdir” vurgusu yapan Akkiraz, twitter'dan şu mesajları paylaştı:

“Bunu yapabilecek kadrolarımız vardır. Onları yok saymamak gerekir. İlkelerimiz ve solculuğumuzu yok saymamalı. Dikkat ediyorum; eleştirenlerin ortak özelliği; CHP kadrolarını yok saymak ve sağ adaylarla kazanılacak fikri ile partiyi köşeye sıkıştırma. 1989’da adaylarımız solcu idi ve nerdeyse her yerde biz kazandık. Asıl olan sol ve halkçı politikalardır. Siyasi kimliksizlik ile kazanılacak seçim; sadece kimliksizlerin iktidarı ve yandaşlığı sonucu halktan uzaklaşmaktır.”

MUHARREM İNCE: "PARTİMİ DÜŞÜRDÜKLERİ DURUMA ÜZÜLÜYORUM"

Sabahat Akkiraz'ın sözlerinin ardından bu kez Grup Başkanvekili Muharrem İnce'den flaş açıklamalar geldi. CHP'nin Ankara adayının Mansur Yavaş olacağı iddialarının ardından İnce twitter'dan adeta bombaladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Şükrü Karaca'nın attığı tweetle “Değerli dostum güzel halk adamı Mansur Yavaş Ankara'ya hayırlı olsun” dediği iddialarına İnce'den çok sert yanıt geldi: "Adaylık önemli değil partimi düşürdükleri duruma üzülüyorum. Partinin adayını danışman twitter'dan açıklıyor! şu anda o tweet yok!"

"KENDİ PARTİSİNDEN ADAY OLAMAYANI ADAY YAPMAKLA OLMAZ BU İŞLER"

Muharrem İnce, Mansur Yavaş isminin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için gündeme gelmesini eleştirdi. İnce, şunları yazdı:

"Eski partisini CHP'lileşmekle suçlayan bir kişi CHP'den aday olup olmamayı düşünecekmiş! kendisine ısrarlı teklifler varmış! Israrlı teklifler olduğunu yazdığı tweet de yok meydanda! Partimize de, Cumhuriyet'in başkenti Ankara'ya da yazık oluyor. Amaç parti tabanını sağlam tutup diğer partilerin tabanına güven vermek olmalıdır. Kendi partisinden, başka partilerden aday olamayanı aday yapmakla olmaz bu işler!"

MHP'DEN ADAY OLMUŞTU

Beypazarı’nın eski belediye başkanı Mansur Yavaş 2009 seçimlerinde MHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmuş ve aldığı yüzde 27 oy oranı ile dikkatleri çekmişti. (Vatan)